Λουίς Πίντο: "Δύσκολος αντίπαλος η Ελλάδα"

Δύσκολη αντίπαλο τόσο αμυντικά όσα και επιθετικά χαρακτήρισε την Εθνική Ελλάδας ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, Λουίς Πίντο, ο οποίος αποθέωσε τους Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Καραγκούνη στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κρίσιμου αγώνα μας για τους "16" του Μουντιάλ.

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 24:  Head coach Jorge Luis Pinto of Costa Rica reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Costa Rica and England at Estadio Mineirao on June 24, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Ian Walton/Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 24: Head coach Jorge Luis Pinto of Costa Rica reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Costa Rica and England at Estadio Mineirao on June 24, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Ian Walton/Getty Images) GETTY IMAGES

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Κόστα Ρίκα

Για την δυσκολία της αναμέτρησης

"Η Ελλάδα είναι δύσκολος αντίπαλος. Τα πήγε καλά σε έναν δύσκολο όμιλο. Αποδίδουμε στην Ελλάδα τον σεβασμό που της αξίζει. Είναι δύσκολο να ελέγξεις το παιχνίδι με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι καλή στην άμυνα, αλλά και στο να σκοράρει. Η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά στην Ευρώπη. Βγαίνει επιθετικά, ομαδικά στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχουν τέσσερις παίκτες που βγαίνουν προς τα μπρος και μπορούν να παίξουν και άμυνα. Η Ελλάδα μπορεί να στήσει πολύπλοκες αντεπιθέσεις και αυτό είναι μια ανησυχία για εμάς".

Για το τι πρέπει να κάνει η Κόστα Ρίκα για να κερδίσει

"Η πίεση είναι μέσα μας. Θέλουμε να κερδσίουμε. Θα παίξουμε δυνατά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Δείτε τι γίνεται στο Βραζιλία-Χιλή. Η Ελλάδα ξέρει να αμύνεται, βασίζεται σε αντεπιθέσεις, έχουν πείρα και έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Δεν τα πήγαν καλά με την Κολομβία, αλλά με την Ακτή περίφημα".

Για τους παίκτες της Εθνικής που ξεχωρίζει

"Μου έκανε εντύπωση ο Μανιάτης και ο Καραγκούνης. Είναι φανταστικός παίκτης. Και ο Λάζαρος, και ο Σαλπιγγίδης, και ο Σαμαράς. Είναι ταλαντούχοι. Ο Σάμαρης είναι ένας νέο παίκτης πολύ καλός και μπορεί να παίξει. Ο Σωκράτης επίσης, ο Τοροσίδης. Τους παρακολουθούμε και τους ξέρουμε καλά. Θέλουμε να κερδίσουμε την Ελλάδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως τον κόσμο που ζητωκραυγάζει για εμάς. Ευχαριστώ όσους λένε καλά λόγια για εμάς".

Για το κλίμα στη Βραζιλία

"Και στην Ελλάδα κάνει ζέστη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα δεν ξέρει από κλίμα. Δεν σκεφτόμαστε καν το κλίμα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK