Διαμαρτυρία έξω από το συμβούλιο της FIFA

Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/10) έξω από τα γραφεία όπου διενεργείται το συμβούλιο της FIFA στη Ζυρίχη, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών στο Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ του 2022.

Διαμαρτυρία έξω από το συμβούλιο της FIFA

Τα στελέχη της FIFA συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (3/10) προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο μετακίνησης του Μουντιάλ του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το χειμώνα και όχι το καλοκαίρι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά την περίοδο αυτή.

Διαμαρτυρία έξω από το συμβούλιο της FIFA

Έξω από το χώρο που στεγάζεται το μίτινγκ μεταξύ των στελεχών της FIFA συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους θανάτους μεταναστών στα εργοτάξια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, όπως αποκάλυψαν τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν και είδαν προ ολίγων ημερών το φως της δημοσιότητας.

Διαμαρτυρία έξω από το συμβούλιο της FIFA

Οι διαδηλωτές κρατούσαν κάρτες που ανέφεραν: "Οχι στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εργασιακά δικαιώματα" μαζί με ένα πανό που είχε το ίδιο μήνυμα. Το συμβούλιο της FIFA δεν αναμένεται να πάρει οριστική απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής του Μουντιάλ σήμερα (3/10), ενώ μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή του για τις διαμαρτυρίες. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το "Sky Sports", στη FIFA επιμένουν πως αν και δεν είναι γνωστό το πότε θα πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ, το μόνο σίγουρο είναι πως το Κατάρ θα παραμείνει ο τόπος διεξαγωγής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK