Κυβέρνηση Κατάρ: "Δεν έχει πεθάνει κανένας εργάτης"

Η Κυβέρνηση του Κατάρ ξεκαθάρισε πως κανένας εργάτης δεν έχει πεθάνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής των γηπέδων για το Μουντιάλ του 2022.

Κυβέρνηση Κατάρ: "Δεν έχει πεθάνει κανένας εργάτης"

Παρά τις αποκαλύψεις της Διεθνούςς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας πως πάνω από 1200 εργάτες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής των γηπέδων για το Μουντιάλ του 2022, η Κυβέρνηση της χώρας αρνείται τους ισχυρισμούς δηλώνοντας πως δεν έχει πεθάνει κανένας.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγη ώρα αφού διέρρευσε στο διαδίκτυο ένα γράφημα που απεικονίζει τους θανάτους εργατών στο Κατάρ σε σχέση με θανατηφόρα ατυχήματα σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα κατά την διάρκεια της κατασκευής γηπέδων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 ή του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Έτσι, η Κυβέρνηση του Κατάρ έστειλε e-mail στο "londonlovesbusiness" που δημιούργησε το γράφημα, ξεκαθαρίζοντας πως: "Αυτά τα στοιχεία είναι σκουπίδια και μετά από 5 εκατομμύρια ώρες δουλειάς μέχρι σήμερα, δεν έχει συμβεί κανένα θανατηφόρο ατύχημα στα έργα για το Μουντιάλ. Στα στοιχεία που έχετε έχουν προστεθεί οι ετήσιοι θάνατοι Ινδών και ανθρώπων από το Νεπάλ που ζουν και απλά δουλεύουν στο Κατάρ. Η χώρα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες που έρχονται για δουλειά".

Για να είμαστε σαφείς, εκατοντάδες εργάτες πεθαίνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάθε χρόνο καθώς οι συνθήκες εργασίας είναι αρκετά κακές και δεν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια. Βέβαια, είναι δύσκολο να ξέρουμε αν είναι όλοι ή κάποιοι από αυτούς συνδεδεμένοι με τα έργα του Μουντιάλ. Αλλά και πάλι, δεν είναι σχεδόν απίθανο να μην έχει πεθάνει ούτε ένας που δουλεύει στην κατασκευή των γηπέδων, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

"Σκλάβοι οι εργάτες στο Κατάρ"

Interviews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

Νέα Δημοκρατία ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε δύσκολη θέση φέρνει τη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεν ασπαζόμαστε τέτοιες απόψεις λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο Γεωργιάδης για τα όσα είπε περί φυλακίσεων των κομμουνιστών, ενώ η Πειραιώς απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ