Δραστικά μέτρα η FIFA κατά του ρατσισμού

Η FIFA σχεδιάζει να εισάγει ένα σύστημα παρακολούθησης το οποίο θα λειτουργεί ως "κατάσκοπος" για όσους προβαίνουν σε ρατσιστικές ενέργειες. Διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες.

Δραστικά μέτρα η FIFA κατά του ρατσισμού

Ο ρατσισμός στα γήπεδα του ποδοσφαίρου είναι ένα μείζον πρόβλημα, το οποίο συνεχώς επιδεινώνεται. Τα κρούσματα είναι πολλά και παρά τις καμπάνιες που διοργανώνονται, ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018 που θα διεξαχθεί στην Ρωσία, η FIFA σκοπεύει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του φαινόμενου. Από την φάση των προκριματικών, θα υπάρχουν στα γήπεδα ειδικά εκπαιδευμένοι "παρατηρητές" οι οποίοι θα καταγγέλλουν οποιαδήποτε περιστατικά ρατσισμού, με τους δράστες να τιμωρούνται άμεσα.

Η διοργανώτρια Ρωσία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με αυτό το θέμα, καθώς την διετία 2012-2014 παρατηρήθηκαν πάνω από 200 περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Γιάγια Τουρέ, όταν οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε παιχνίδι για το Champions league την περίοδο 2012-13 τραγουδούσαν ρατσιστικά συνθήματα για τον Ιβοριανό μέσο της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ δήλωσε πως " έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμη, προκειμένου να εξαλείψουμε τον ρατσισμό από τα γήπεδα". Σε συνεργασία με την FIFA, για την μάχη κατά του ρατσισμού βρίσκεται και η "Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK