Κινδυνεύει να στείλει λιγότερες ομάδες η Νότια Αμερική στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Δυσαρεστημένη με την ποινή που επέβαλε η CONMEBOL στην Μπόκα Τζούνιορς για τα όσα συνέβησαν στο ματς κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ είναι η FIFA, η οποία ετοιμάζεται να επιβάλλει βαριά "καμπάνα" στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής ενόψει Μουντιάλ.

Κινδυνεύει να στείλει λιγότερες ομάδες η Νότια Αμερική στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στο ματς της Μπόκα Τζούνιορς με την Ρίβερ Πλέιτ και του διακοπή του αγώνα λόγω επίθεσης των οπαδών της πρώτης με σπρέι πιπεριού στους παίκτες της δεύτερης, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής τιμώρησε την Μπόκα με τη μικρότερη δυνατή ποινή.

Την απέκλεισε από τη συνέχεια του Κόπα Λιμπερταδόρες για τη φετινή σεζόν, επιβάλλοντας παράλληλα ποινή κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 2 του κανονισμού του Κόπα Λιμπερταδόρες, η ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί στην Μπόκα για τα όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ είναι "αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια".

Σε διαβουλεύσεις που είχε η CONMEBOL με τη FIFA για το μέγεθος της ποινής της Μπόκα, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής, Χουάν Άνχελ Ναπούτ, πρότεινε να τιμωρηθεί η Μπόκα μόνο για τη φετινή χρονιά και να συμμετάσχει κανονικά του χρόνου στις διεθνείς διοργανώσεις καθώς τα έσοδα της ομοσπονδίας από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι μεγαλύτερα με την Μπόκα ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Μάλιστα, έδειξε να προτιμά το ενδεχόμενο να χάσει μια θέση η Λατινική Αμερικά στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Ρωσίας, παρά να συμφωνήσει σε μεγαλύτερη τιμωρία της Μπόκα Τζούνιορς.

Θυμίζουμε πως η Λατινική Αμερική στέλνει τέσσερις ομάδες απευθείας στο Μουντιάλ μέσω των προκριματικών (οι πέντε πρώτες), ενώ η πέμπτη παίζει αγώνες μπαράζ με ομάδα που προέρχεται από τα προκριματικά της Ασίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK