Ανέλαβε τη Σενεγάλη ο Ζιρές

Ο Αλέν Ζιρές κέρδισε τον ανταγωνισμό από 4 αντιπάλους υποψηφίους προπονητές για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Σενεγάλης.

Ανέλαβε τη Σενεγάλη ο Ζιρές

Ο Γάλλος πρώην διεθνής της Μπορντό και της Μαρσέιγ υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο συνεργασίας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αγκοστούν Σενγκόρ.

Ο 60χρονος προπονητής προέρχεται από θητεία σε Γκαμπόν και Μάλι (όπου ήταν μέχρι το Μάιο του 2012) από την Αφρική, ενώ έχει προϋπηρεσία και στην εθνική Γεωργίας. Από συλλόγου, έχει κοουτσάρει την Τουλούζ, την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Ραμπάτ του Μαρόκου.

Ενδιαφέρον για την πρόσληψή του είχε δείξει κι η Λιβύη, με συνέπεια να ταξιδέψει στην Τρίπολη για διαπραγματεύσεις το Δεκέμβριο. Εν τέλει, τον κέρδισε η Σενεγάλη, αφήνοντας πίσω στην κούρσα του πάγκου τους Αλιού Σισέ, Ζακ Σαντινί, Φόλκερ Φίνκε και Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Ο Ζιρές αντικαθιστά τον Σενεγαλέζο Τζόζεφ Κοτό, ο οποίος προσελήφθη τον Ιούνιο του 2012 και απολύθηκε τον Οκτώβριο μετά τον αποκλεισμό των "λιονταριών" από την Ακτή Ελεφαντοστού, στον 3ο προκριματικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK