Νίκες Μουντιάλ για ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα

Οι ΗΠΑ επικράτησαν 1-0 της Ονδούρας για την 6η αγωνιστική του 4ου προκριματικού γύρου στη ζώνη Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής για το Μουντιάλ 2014 και παρέμειναν επικεφαλής του ομίλου. Ακολουθεί η Κόστα Ρίκα που επικράτησε του Παναμά.

Νίκες Μουντιάλ για ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα

Με το Μεξικό να ήδη να έχει αγωνιστεί (και νικήσει 1-0 την Τζαμάικα) λόγω της συμμετοχής του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία και αύξησαν τη διαφορά τους από την "ελ τρι" στους 5 πόντους, μετά από τη νίκη τους με 1-0 επί της Ονδούρας στη Γιούτα. Η ομάδα του Γίργκεν Κλίσμαν πήρε εκδίκηση για την ήττα με 2-1 στο Σαν Πέδρο Σούλα στην πρεμιέρα του ομίλου, έφτασε τις 3 σερί νίκες και οδηγεί την κούρσα της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με καλύτερη εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο, ο Κλιντ Ντέμπσεϊ έχασε 2 καλές ευκαιρίες, αλλά στο 73ο λεπτό ο Τζόζι Άλτιντορ κάλυψε την αστοχία του αρχηγού του και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, διατηρώντας το 100% στις νίκες της χώρας του εντός έδρας.

Ο Μπράιαν Ρουίς έχει πάρει την Κόστα Ρίκα από το χέρι και την οδηγεί με ακρίβεια στην 4η συμμετοχή της σε Μουντιάλ. Αν και πολλά θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική, στο ντέρμπι κορυφής με τις ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ, η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο επικράτησε 2-0 του Παναμά και παρέμεινε στο κατόπι των Αμερικάνων για την κορυφή του ομίλου. Μετά από ένα 1ο ημίχρονο σε εξουθενωτικό ρυθμό, ο επιθετικός της Φούλαμ άνοιξε το σκορ στο 47' με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Λίγο αργότερα, ο αρχηγός της Κόστα Ρίκα έδωσε την ασίστ στον Κέλσο Μπόρχες για το 2-0, που τη διατηρεί στη 2η θέση.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Τζαμάικα - Μεξικό 0-1

(48' Ντε Νίγκρις)

ΗΠΑ - Ονδούρα 1-0

(73' Άλτιντορ)

Κόστα Ρίκα - Παναμάς 2-0

(47' Ρουίς, 51' Μπόρχες)

News 24/7

24MEDIA NETWORK