Οι 10 πιο σοκαριστικοί τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο

Ο τραυματισμός του Εντουάρντο ντα Σίλβα στο παιχνίδι της Αρσεναλ με την Μπέρμιγχαμ σόκαρε αρκετό κόσμο, αφού το πόδι του πολιτογραφημένου Κροάτη φάνηκε να κόπηκε στα δύο από την σκληρή προβολή Μάρτιν Τέιλορ. Οι αντιδράσεις των "κανονιέρηδων" που είδαν το πόδι του συμπαίκτη τους να "κρέμεται" επέτειναν την φόρτιση, ενός ούτως ή άλλως πολύ σοβαρού τραυματισμού.

Οι 10 πιο σοκαριστικοί τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο

Στο 16ο συνέδριο διαιτητών της ΟΥΕΦΑ που διεξήχθη στην Κύπρο στις αρχές Φεβρουαρίου, το μήνυμα των παρευρισκομένων ήταν σαφές: να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο παιχνίδι του "Σεντ Αντριους", κάτι τέτοιο δεν έγινε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα συχνά γίνονται μάρτυρες βίαιων μαρκαρισμάτων, που μοναδική έκβαση που μπορούν να έχουν είναι το τέλος της καριέρας του ποδοσφαιριστή-"θύματος". Μία αναζήτηση στο παρελθόν, έφερε στην επιφάνεια ορισμένους τραυματισμούς που σόκαραν, αρκετοί εκ των οποίων προέρχονται από τουλάχιστον αντισυναδελφικές συμπεριφορές, αφού θύματα, εν τέλει, είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Με την ευχή να μειωθούν (γιατί να εξαλειφθούν δυστυχώς αποτελεί ουτοπία) αυτά τα περιστατικά, σας παραθέτουμε τους δέκα πιο τρομακτικούς τραυματισμούς σε βίντεο, άνευ κατάταξης, αφού δεν παίζει και κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στην προκειμένη περίπτωση…


Ντιέγκο Μαραντόνα (Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Ο Μαραντόνα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη, ωστόσο το παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και η συνάντησή του με τον Σέρχιο Γκοϊκοετσέα του άλλαξε τα πλάνα. Το μαρκάρισμα του "Χασάπη του Μπιλμπάο" όπως ονομάστηκε μετά, τον άφησε εκτός για αρκετούς μήνες και όταν επέστρεψε, είχε… απωθημένα για τους Βάσκους.


Ντέιβιντ Μπαστ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κόβεντρι)

Ο ψυχρός Δανός Πέτερ Σμάιχελ έκανε εμετό και χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη στη συνέχεια. Αυτό και μόνο είναι χαρακτηριστικό του τι είδε από τον τραυματισμό του Ντέιβιντ Μπαστ, στο μαρκάρισμα από τον Ντένις Εργουιν και τον Μπράιαν Μακλέρ, στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κόβεντρι. Το ματς διακόπηκε για 15 λεπτά, χρειάστηκε να καθαριστούν τα αίματα από τον αγωνιστικό χώρο και ο άτυχος ποδοσφαιριστής της Κόβεντρι, μετά από 26 εγχειρήσεις, αποχώρησε πρόωρα από την ενεργό δράση.


Αλφ Ινγκε Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ενας από τους λόγους που ο Ρόι Κιν θα μείνει στην ιστορία είναι ακριβώς αυτό που δείχνει το βίντεο. Δεν έχει πρόβλημα να κάνει οτιδήποτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αποδεχθεί τις συνέπειες. Εφόσον η αποστολή του έρθει εις πέρας, τα πάντα περιττεύουν. Ετσι και στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ο Αλφ Ινγκε Χάαλαντ τέθηκε εκτός και ο ίδιος δεν είχε άλλον λόγο να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο. Η κόκκινη κάρτα ήταν… τυπική.


Νιλς Κόκμαϊερ (Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Σπάρτα Ρότερνταμ)

Η Γκόου Αχέντ Ινγκλς αντιμετωπίζει την Σπάρτα Ρότερνταμ το 2006 για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος και ο Ρασίντ Μπουαουζάντ προσπαθεί να… σταματήσει την καριέρα του Νιλς Κόκμαϊερ. Η ολλανδική λίγκα τον τιμωρεί μέχρι το τέλος της σεζόν (για τα υπόλοιπα δέκα παιχνίδια) και επίσης βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τα ολλανδικά δικαστήρια, σε μία πρωτόγνωρη εξέλιξη για την χώρα. Ο νυν παίκτης της Γουίγκαν τιμωρήθηκε με φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.


Αλαν Σμιθ (Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο Αλαν Σμιθ προσπάθησε να κόψει την εκτέλεση φάουλ του Γιον Αρνε Ρίισε, ωστόσο προσγειώθηκε περίεργα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τσακίσει τον αστράγαλό του. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον περιέγραψε τον τραυματισμό του ως έναν από τους χειρότερους που έχει δει, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τον Σμιθ όσο ήταν στο έδαφος και δεν τον άφηναν να δει το πόδι του και όταν αποχώρησε πάνω σε φορείο, οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ χειροκρότησαν συμπάσχοντας.


Χένρικ Λάρσον (Σέλτικ-Λιόν)

Ο Σερζ Μπλανκ της Λιόν λίγο έλειψε να σταματήσει την καριέρα του Χένρικ Λάρσον, ενώ σίγουρα διέκοψε την πορεία της Σέλτικ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πετώντας της με δικό του γκολ εκτός διοργάνωσης το 1999. Για καλό όλων των φιλάθλων, ο Σουηδός επιθετικός επέστρεψε, ξύρισε το κεφάλι του, έγινε πρώτος σκόρερ των "Καθολικών" κερδίζοντας αρκετούς τίτλους και η πανευρωπαϊκή αναγνώριση ήρθε το 2006, όταν κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα το Τσάμπιονς Λιγκ.


Τζιμπρίλ Σισέ (Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν)

Είναι από τους πιο άτυχους παίκτες, αφού έχει σπάσει δύο φορές το πόδι του. Η πρώτη τον Οκτώβριο του 2004, σε μαρκάρισμα από τον Τζέι Μακίβλι στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν (από εκεί το βίντεο) και η δεύτερη σε φιλικό με τη Γαλλία στην Κίνα το 2006. Η εκδίκησή του ήρθε στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την Παρί Σεν Ζερμέν το 2007, όταν λίγο έλειψε με "δολοφονική" προβολή να κόψει την καριέρα του Μάριο Γέπες.


Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα-Εμπολι)

Ο Ρίκαρντ Βανίλι προκάλεσε την οργή σε αρκετά εκατομμύρια Ιταλών φιλάθλων, όταν προκάλεσε τον τραυματισμό του εξαιρετικά φορμαρισμένου Φραντέσκο Τότι στο παιχνίδι της Εμπολι με τη Ρόμα λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ. Ο αρχηγός των "τζιαλορόσι" κατάφερε να επανέλθει εγκαίρως και η "σκουάντρα ατζούρα" κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εστω κι αν ο Τότι δεν ήταν η κύρια αιτία…


Ρονάλντο (Ιντερ-Λέτσε, Ιντερ-Λάτσιο)

Το κακό "τρίτωσε" για τον Ρονάλντο κόντρα στην Λιβόρνο και η καριέρα του βρίσκεται σε κίνδυνο. Είχαν προηγηθεί δύο τραυματισμοί στο δεξί γόνατο, που συνολικά τον κράτησαν εκτός δράσης για 2,5 χρόνια. Αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει αντιαθλητικό μαρκάρισμα από αντίπαλο, οι αντιδράσεις του "Φαινομένου" μιλούν από μόνες τους…


Πατρίκ Μπατιστόν (Γαλλία-Γερμανία)

Οι θεατές που βρέθηκαν στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας ίσως είδαν ένα από τα πιο αντιαθλητικά φάουλ όλων των εποχών. Ο Χάραλντ Σουμάχερ, τερματοφύλακας των "πάντσερ", όρμησε να ανακόψει τον Πατρίκ Μπατιστόν που έβγαινε τετ-α-τετ και έπεσε με το σώμα του στο κεφάλι του Γάλλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και δεν κατάφερε να συνεχίσει.Στη φάση δεν είχε καταλογιστεί ούτε φάουλ...


News 24/7

24MEDIA NETWORK