Κουρμπέλης στο Contra.gr: "Ταλέντο και δουλειά έφτιαξαν την ομάδα"

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης, εκ των βασικών συντελεστών της Εθνικής U20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, μίλησε στο Contra.gr για την πρόκριση στη 16άδα, τα συστατικά της επιτυχίας και το δικό του μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Κουρμπέλης στο Contra.gr: "Ταλέντο και δουλειά έφτιαξαν την ομάδα"

- Μπορεί αυτή η εθνική ομάδα να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπως είχε συμβεί πέρυσι;

" Σίγουρα οι δυνατότητες της ομάδας αυτής είναι πολύ μεγάλες αλλά δεν τρέχει το μυαλό μας. Πάμε βήμα βήμα και αυτό πιστεύω είναι το πιο σωστό. Πάντως εμείς θα παλέψουμε για ότι καλύτερο".

- Τι διαθέτει περισσότερο αυτή η εθνική ομάδα; Ταλέντο ή συγκροτημένο αγωνιστικό πλάνο;

" Υπάρχει αρκετό ταλέντο σε αυτή την ομάδα. Έχει γίνει και η απαραίτητη σωστή δουλειά και η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ ψηλά, αλλά πιστεύω ότι το ταλέντο παίζει σημαντικό ρόλο".

- Πολλοί λένε ότι αυτή η γενιά της εθνικής Νέων είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Ποιο στοιχείο πιστεύεις ότι σας κάνει ξεχωριστούς;

" Κατ' αρχήν αυτή η ομάδα είναι μια μεγάλη οικογένεια. Είμαστε αρκετό καιρό μαζί και έχουμε φτιάξει ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Αυτό το στοιχείο πιστεύω μας έχει φτάσει εδώ που είμαστε όπως φυσικά και το ταλέντο που υπάρχει σε όλα τα παιδιά".

- Θεωρείς ότι οι ευκαιρίες που έχετε πάρει -και λόγω των συγκυριών στο ελληνικό πρωτάθλημα- είναι ο κυριότερος παράγοντας των επιτυχιών σας;

" Έχουμε πάρει αρκετές ευκαιρίες και αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ. Έχουμε εμπειρίες κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες".

- Σε προσωπικό επίπεδο, τι θα ήθελες να καταφέρεις τα επόμενα χρόνια;

" Όπως κάθε παίκτης έτσι κι εγώ, θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι διεθνής ποδοσφαιριστής και να συνεχίζω να πηγαίνω καλά με την ομάδα μου. Από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει είναι ευπρόσδεκτο".

- Στον Αστέρα έπαιξες στόπερ μετά τον Ιανουάριο και είχες παρουσία ανάλογη με αυτή που πιστεύουν ότι μπορείς, όσοι σε ξέρουν καλά. Κέρδισες εμπιστοσύνη και ήσουν σημαντικό κομμάτι της πορείας προς τον τελικό. Τι άλλαξε μέσα σου τους τελευταίους μήνες και πόσο σημαντικό ήταν ότι πήρες την ευκαιρία;

" Λόγω της απουσίας του Μπαρτολινι ήξερα ότι θα έχω κάποιες ευκαιρίες. Ήμουν αποφασισμένος να δώσω τα πάντα για να πάω καλά. Έπαιξε ρόλο η ψυχολογία και η βοήθεια που είχα από τους συμπαίκτες μου".

- Που πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα, ως στόπερ ή ως αμυντικό χαφ;

" Πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση μου ακόμα... Μία παίζω ως στόπερ μια ως αμυντικό χαφ".

- Με την πορεία που κάνεις δεν αποκλείεται να έρθουν σύντομα και να σε ζητήσουν από άλλες ομάδες για μεταγραφή. Ποιο το όνειρο σου;

" Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ για μια μεταγραφή στο εξωτερικό, το οποίο είναι κάτι που θα το ήθελε κάθε ποδοσφαιριστής".

- Πιστεύεις ότι με τον Αστέρα τη νέα σεζόν θα μπορέσετε να φτάσετε σε ακόμη υψηλότερες επιτυχίες από πέρυσι;

" Στον Αστέρα γίνετε μια πολύ καλή και συγκροτημένη δουλειά. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να είναι σε αυτή την ομάδα. Αυτή η ομάδα έχει να δώσει αρκετά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω θα έρθουν αρκετές μεγαλύτερες επιτυχίες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK