Η Ελλάδα ψηφίζει Ινφαντίνο για πρόεδρο της FIFA

Η Ελλάδα θα ταχθεί στο πλευρό του Τζιάνι Ινφαντίνο στις επερχόμενες εκλογές της FIFA.

Η Ελλάδα ψηφίζει Ινφαντίνο για πρόεδρο της FIFA

Στήριξη στην υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από τις από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με εκπροσώπους των 13 μελών της περιφέρειας (Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία), ενώ παρών ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της UEFA και εκτελών χρέη προέδρου λόγω της τιμωρίας του Μισέλ Πλατινί, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο διευθυντής διοργανώσεων της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι, ο διευθυντής μάρκετινγκ, Νόελ Μούνεϊ και ο υπεύθυνος κατά της διαφθοράς, Ουρς Κλούζερ.

Τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν τον γενικό γραμματέα της UEFA στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της Ζυρίχης, επιλογή που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Ζεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA είναι πέντε. Πλην του Ελβετού δικηγόρου, το χρίσμα διεκδικεί ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας Ασίας, σεΐχης Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ αλ Καλίφα, ο αντιπρόεδρος της FIFA, πρίγκιπας Αλί αλ Χουσεΐν, το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Ζερόμ Σαμπάν, και ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας Τόκιο Σεξουέλε.

Δημοψήφισμα Ιταλία ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Τρομάζει τους πάντες η πολιτική ήττα Ρέντσι

Ο Ιταλός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Franco Panvocelli εξηγεί στο NEWS 247 τι πρέπει να περιμένει η Ευρώπη από την Ιταλία την επομένη του δημοψηφίσματος, γιατί ο Ματέο Ρέντσι ρίσκαρε το πολιτικό του μέλλον και πως μπορεί να επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νίκη του "Όχι" (Pics)

 

Πρώτη Σελίδα