Η Ελλάδα ψηφίζει Ινφαντίνο για πρόεδρο της FIFA

Η Ελλάδα θα ταχθεί στο πλευρό του Τζιάνι Ινφαντίνο στις επερχόμενες εκλογές της FIFA.

Η Ελλάδα ψηφίζει Ινφαντίνο για πρόεδρο της FIFA

Στήριξη στην υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από τις από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με εκπροσώπους των 13 μελών της περιφέρειας (Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία), ενώ παρών ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της UEFA και εκτελών χρέη προέδρου λόγω της τιμωρίας του Μισέλ Πλατινί, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο διευθυντής διοργανώσεων της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι, ο διευθυντής μάρκετινγκ, Νόελ Μούνεϊ και ο υπεύθυνος κατά της διαφθοράς, Ουρς Κλούζερ.

Τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν τον γενικό γραμματέα της UEFA στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της Ζυρίχης, επιλογή που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Ζεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA είναι πέντε. Πλην του Ελβετού δικηγόρου, το χρίσμα διεκδικεί ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας Ασίας, σεΐχης Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ αλ Καλίφα, ο αντιπρόεδρος της FIFA, πρίγκιπας Αλί αλ Χουσεΐν, το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Ζερόμ Σαμπάν, και ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας Τόκιο Σεξουέλε.

Αφιερώματα ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν τα ελληνικά μουσεία έσωζαν τις αρχαιότητες μας από τους Ναζί. Αδημοσίευτες φωτογραφίες

Το news247 παρουσιάζει αδημοσίευτο υλικό από την τιτάνια προσπάθεια των Ελλήνων αρχαιολόγων να "εξαφανίσουν" τους θησαυρούς των μουσείων λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών κατακτητών

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ