Η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο από 2012-13!

Από το επόμενο ποδοσφαιρικό έτος, την περίοδο 2012-13, θα εισαχθεί στο ποδόσφαιρο ο μηχανισμός ελέγχου την γραμμής στην εστία, μπαίνει δηλαδή η τεχνολογία στο άθλημα!

Η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο από 2012-13!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η FIFA και ο πρόεδρός της Ζεπ Μπλάτερ, η απόφαση θα παρθεί το Μάρτιο του 2012 για τον « αν το σύστημα είναι ακριβές και μπορεί να γίνει ανεκτό οικονομικά». Ήδη, πάντως, υπάρχει η προδιάθεση για να προσχωρήσει το θέμα, μιας και έχουν υπάρξει «εγκλήματα» διαιτητών που έχουν διαμορφώσει αγώνες, έχουν γράψει μάλιστα και ιστορία στο ποδόσφαιρο με το πέρασμα των ετών.

Αυτή είναι μια μεγάλη διαφοροποίηση για τον Μπλάτερ, μιας και ήταν για χρόνια ενάντιος σε μια τέτοια προοπτική, από τη στιγμή όμως, που η Αγγλία σκόραρε κανονικό γκολ κόντρα στη Γερμανία στο Μουντιάλ 2010 δίχως ποτέ να μετρήσει, άλλαξε άποψη.

Ήδη, μάλιστα, τα επιτελικά στελέχη της αγγλικής ομοσπονδίας ανακοίνωσαν πως θα τεθεί σε εφαρμογή στην Πρέμιερ Λιγκ μόλις πάρει την απόφασή της η FIFA, άρα από το 2012-13. Κι αυτήν την κίνηση αναμένεται να ακολουθήσουν οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των υπόλοιπων κρατών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK