Ινφαντίνο: "Παγκόσμιο Κύπελλο με 40 ομάδες"

Ο υποψήφιος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αποκάλυψε πως, σε περίπτωση που εκλεγεί, έχει ως στόχο να αυξήσει από 32 σε 40 τις ομάδες που θα αγωνίζονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ινφαντίνο: "Παγκόσμιο Κύπελλο με 40 ομάδες"

Σε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο "Associated Press". Ο έμπειρος διοικητικός παράγοντας της UEFA τόνισε πως, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έχει σκοπό να αυξήσει τις ομάδες που αγωνίζονται στην τελική φάση του Μουντιάλ από 32 σε 40.

"Πιστεύω πως πρέπει να επεκτείνουμε τη βάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα πρότυπα του Euro. Αν κοιτάξει κάποιος τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα παρατηρήσει πως υπάρχουν ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία, ενώ υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις που δεν τα κατάφεραν", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Επομένως, δημιουργείται μία νέα δυναμική στις προκριματικές φάσεις. Δημιουργείται ενθουσιασμός. Αν θες να αναπτύξεις το ποδόσφαιρο πρέπει να συμπεριλάβεις περισσότερες ομοσπονδίες στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου: το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Σε περίπτωση που η ιδέα του Ινφαντίνο μετουσιωθεί σε... πράξη, το πρώτο Μουντιάλ που θα έχει 40 ομάδες θα είναι του 2026, καθώς ήδη έχει γίνει η κλήρωση γι' αυτό της Ρωσίας το 2018, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση από την άποψη πως θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022.

News 24/7

24MEDIA NETWORK