Μπλάτερ: "Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο"

Λίγο μετά την ανακοίνωση της UEFA, με την οποία η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ζήτησε την αναβολή των προεδρικών εκλογών της FIFA, με δήλωσή του, ο Ζεπ Μπλάτερ ξεκαθάρισε ότι η διαφθορά δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο.

Μπλάτερ: "Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο"

Αναλυτικά η δήλωση του Μπλάτερ: "Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για το ποδόσφαιρο, τους οπαδούς και την FIFA σαν οργανισμό. Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση που πολλοί έχουν εκφράσει και ξέρω ότι τα σημερινά γεγονότα θα επηρεάσουν τον τρόπο που μας βλέπουν πολλοί.

Όσο ατυχή κι αν είναι αυτά τα συμβάντα, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι χαιρετίζουμε τις ενέργειες και τις έρευνες των αρχών των ΗΠΑ και της Ελβετίας και πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η FIFA για να ξεριζώσει οποιαδήποτε κακοτοπιά από το ποδόσφαιρο.

Ενώ θα υπάρξουν πολλοί που είναι απογοητευμένοι με τον ρυθμό της αλλαγής, εγώ θα ήθελα να τονίσω τις ενέργειες που έχουμε κάνει και που θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Στην πραγματικότητα, οι σημερινές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν όταν στείλαμε φάκελο στις ελβετικές αρχές τον προηγούμενο χρόνο.

Ας είμαι ξεκάθαρος: Τέτοια ανάρμοστη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και θα βεβαιωθούμε ότι αυτοί που είναι μπλεγμένοι θα τεθούν εκτός παιχνιδιού. Μετά τα σημερινά γεγονότα η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας ανέλαβε γρήγορα δράση για να αποκλείσει εκείνους που κατονομάστηκαν από τις αρχές από οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αυτές οι ενέργειες βρίσκονται στην κορυφή παρόμοιων βημάτων που έχει κάνει η FIFA το τελευταίο έτος με στόχο να αποκλείει τα μέλη που παραβιάζουν τον δικό μας κώδικα δεοντολογίας.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές και θα εργαστούμε σκληρά στην FIFA προκειμένου να ξεριζώσουμε κάθε παράπτωμα, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας και να βεβαιωθούμε ότι το ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι απαλλαγμένο από αδικοπραξίες".

Διαβάστε ακόμη:

UEFA προς FIFA: "Η διαφθορά είναι στην κουλτούρα σας"

Συλλήψεις μελών της FIFA από το FBI

News 24/7

24MEDIA NETWORK