Οι 10 κορυφαίες γκάφες του Μπλάτερ

Η γκάφα του Σεπ Μπλάτερ όσον αφορά το ρατσισμό στο ποδόσφαιρο δεν είναι η μοναδική. Ο Ελβετός συνηθίζει να εκφράζεται χωρίς να σκέφτεται τις αντιδράσεις που προκαλεί , οπότε δεν ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν οι 10 κορυφαίες δηλώσεις που τον έχουν φέρει αρνητικά στο προσκήνιο.

Οι 10 κορυφαίες γκάφες του Μπλάτερ

Σας της παρουσιάζουμε εν συντομία, όπως ο διεθνής Τύπος έσπευσε να τις συγκεντρώσει:

1. "Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαστε σε ένα παιχνίδι και στο τέλος αυτού οι παίκτες ανταλλάσουν χειραψίες και αυτό μπορεί να συμβεί επειδή έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά ενάντια στο ρατσισμό και τη διάκριση.

Η πιο πρόσφατη δήλωσή του όσον αφορά το θέμα του ρατσισμού μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

2. "Αφήστε τις γυναίκες να παίξουν με πιο γυναικεία ρούχα, όπως κάνουν στο βόλεϊ. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να φορούν πιο στενά σορτς. Οι γυναίκες παίκτριες είναι πολύ όμορφες, με συγχωρείτε που το λέω και ήδη έχουν διαφορετικούς κανόνες σε σχέση με τους άνδρες-αφού παίζουν με πιο ελαφριά μπάλα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να δημιουργήσουμε μία πιο γυναικεία αισθητική, οπότε γιατί να μην κάνουμε αυτό και όσον αφορά τη μόδα;"

Κάνοντας αναφορά για πιο σέξι εμφανίσεις στο γυναικείο ποδόσφαιρο εν έτει 2004.

3. "Πρέπει να πιέσουμε λίγο και πρέπει να πω: "Κοιτάξτε έχω άλλη μία λύση στο τσεπάκι μου αν δεν δουλέψετε".

Αναφερόμενος στην τεμπελιά που παρατηρούσε ο ίδιος στους Αφρικανούς πριν το Μουντιάλ του 2010.

4. "Θα μπορούσα να πω ότι οι ομοφυλόφιλοι οπαδοί πρέπει να απέχουν από τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες".

Συμβουλές προς τους ομοφυλόφιλους οπαδούς που ενόψει του Μουντιάλ του 2022, αφού στο Κατάρ δεν συμφωνούν μ' αυτή τη στάση ζωής.

5. "Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία του χρόνου στη Γερμανία, αν το πείραμα δουλέψει στο Περού".

Προαναγγέλοντας την χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο το 2005.

6. "Παρακαλώ μην επιμένετε στην τεχνολογία, η ημέρα που ο διαιτητής θα παίρνει τους δύο αρχηγούς στην άκρη και θα μελετούν τα μόνιτορ και θα βλέπουν αν κάτι συνέβη μέσα ή έξω από την περιοχή είναι η ημέρα που οι οπαδοί θα πουν όχι, δεν ερχόμαστε στο παιχνίδι.

Προσπαθώντας να δώσει ένα τέλος στις εκκλήσεις για χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

7. "Ακούστε, αυτή είναι μία ειδική προσέγγιση από τις Αγγλοσαξονικές χώρες. Αν αυτό είχε συμβεί, ας πούμε σε λατινικές χώρες, τότε πιστεύω ότι ίσως να το επευφημούσαν".

Το σχόλιο του προέδρου της FIFA για την πολυτάραχη ζωή του Τζον Τέρι και τη σχέση του με τη γυναίκα του Γουέιν Μπριτζ.

8. "Γνωρίζω τον εαυτό μου, ήμουν πάντα επιθετικός. Αλλά πάνε 50 χρόνια από τότε, ωστόσο είμαι ακόμα λίγο επιθετικός. Προσπαθούσαμε να ντριμπλάρουμε, αλλά όταν δεν μπορούσαμε να περάσουμε και έβαζε το πόδι του, τι μπορείς να κάνεις; Κάνεις κάτι παραπάνω απ' ότι έπρεπε να κάνεις. Είναι τόσο φοβερό; Δεν νομίζω. Τουλάχιστον δεν είναι τόσο φοβερό που θα έπρεπε να παρέμβουμε μετά από έναν αγώνα. Η πειθαρχική επιτροπή δεν θα πρέπει να περεμβαίνει σ' αυτό. Θα πρέπει να το πράττουν όσον αφορά το βίαιο παιχνίδι".

Μιλώντας για τις βουτιές των ποδοσφαιριστών στην προσπάθεια τους να εκμαιεύσουν κάτι μέσα στο παιχνίδι.

9. "Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει μία πολύ μοντέρνα σκλαβιά στις μεταγραφές και αγορές παικτών εδώ και εκεί και να τους τοποθετούν κάπου".

Άλλη μία γκάφα του στην προσπάθειά του να συγκρίνει τη μεταγραφή του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης με τη δυσχερή θέση των σκλάβων ανά τον κόσμο.

10.: "Θα το πάρω προσωπικά για να εγγυηθώ ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στη FIFA".

Άλλη μία αστεία δήλωσή του τον Ιανουάριο του 2011, στην προσπάθειά του να πάρει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης ενόψει εκλογών της FIFA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK