Βραβείο ανθρωπισμού στον Γιώργο Σαμαρά από την Mundo Deportivo

Με μια ιδιαίτερη διάκριση τιμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (9/2) ο Γιώργος Σαμαράς από την ισπανική "El Mundo Deportivo" λαμβάνοντας το βραβείο ανθρωπισμού για την κίνησή του να πάρει αγκαλιά τον μικρό Τζέι στη φιέστα της Σέλτικ τον περασμένο Μάϊο. Ο Έλληνας άσος δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, όμως έστειλε τον Τζέι να παραλάβει το βραβείο.

Βραβείο ανθρωπισμού στον Γιώργο Σαμαρά από την Mundo Deportivo

Η κίνηση του Σαμαρά τον περασμένο Μάιο να πάρει αγκαλιά το μικρό με ειδικές ανάγκες, Τζέι Μπίτι, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της Σέλτικ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, συγκίνησε όλο τον κόσμο και παράλληλα του χάρισε ακόμη μια τιμητική διάκριση.

Ο Έλληνας άσος τιμήθηκε από την ισπανική "El Mundo Deportivo" με το βραβείο ανθρωπισμού (Trofeo a la Gesta Humano-Deportiva), ενώ κατά την παρουσίαση του βραβείου αναφέρθηκε και το μήνυμα που έστειλε ο Σαμαράς στον Τζέι από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, προσκαλώντας τον για τον αγώνα της φάσης των "16" κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις του με την νέα του ομάδα, Αλ Χιλάλ, στην Σαουδική Αραβία δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί στην Βαρκελώνη για την εκδήλωση, βάζοντας τον Τζέι να πάει στην θέση του. Ο μικρός φίλος του Σαμαρά, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του, λέγοντας: "Σίγουρα, είμαι μεγάλος φαν της Σέλτικ και του Σαμαρά. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και ο καλύτερος φίλος μου. Μου αρέσει βέβαια και η Μπαρτσελόνα, αλλά προτιμώ την Σέλτικ".

Βραβείο ανθρωπισμού στον Γιώργο Σαμαρά από την Mundo Deportivo

Παράλληλα γνώρισε από κοντά μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Πουγιόλ και ο Αμπιντάλ βγάζοντας φωτογραφίες, με τον τελευταίο μάλιστα να δημοσιεύει μία, γράφοντας: "Στο γκαλά με τον Τζέι Μπίτι, έναν μεγάλο φαν της Σέλτικ και ένα αξιαγάπητο αγόρι".

Στο πλαίσιο του γκαλά της "El Mundo Deportivo" βραβεύτηκαν επίσης ο Κάρλες Πουγιόλ, o Χαβιέρ Μασεράνο, ο Ντάνι Άλβες αλλά και ο προπονητής Γιόακιμ Λεβ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK