Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Το Contra.gr έμαθε όλες τις λεπτομέρειες για το πρώτο ποδοσφαιρικό Jordan. Το οποίο θα φοράει κατ' αποκλειστικότητα ο Νεϊμάρ.

Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Διαβάσατε ήδη και γνωρίζετε ότι ο Νεϊμάρ θα λανσάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το πρώτο ποδοσφαιρικό Jordan. Κατ' αποκλειστικότητα. Ένα νέο προϊόν που έρχεται ν' αλλάξει τα καθιερωμένα, να βάλει το μπάσκετ στο ποδόσφαιρο και αντιστρόφως. Εκείνοι που δεν έχουν ενημερωθεί, ας ρίξουν μια ματιά εδώ.

Διότι ακολουθεί η συνέντευξη με τον Nathan VanHook. Τον Football Sr. Design Director της Nike, τον άνθρωπο που είχε το γενικό πρόσταγμα σε όλη τη διαδικασία σχεδίασης του νέου πρωτοποριακού NEYMAR JR x JORDAN Hypervenom. Εμείς του πασάραμε την μπάλα και αυτός... σκόραρε με τις απαντήσεις του.

Για να μάθετε δηλαδή ποιος σκαρφίστηκε αυτή τη "σατανική" ιδέα σύμπραξης των δύο αστέρων. Πώς προχώρησε και πώς υλοποιήθηκε. Και φυσικά αν ο Μάικλ Τζόρνταν θα φορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ NATHAN VANHOOK

Τι συζητήσαμε όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί;

Η όλη διαδικασία δημιουργίας υπήρξε εκπληκτική, διότι άρχισε το 2014 μ' έναν φυσιολογικό τρόπο. Ως ένας φανατικός οπαδός του Τζόρνταν, ο Νεϊμάρ φορούσε πάντα παπούτσια του κάθε φορά που συναντιόμασταν και τον ρώτησα γι' αυτό. Έκτοτε συζητούσαμε για τα Jordan's που του αρέσουν και άρχισα να μαθαίνω κάποια μικρά πράγματα, όπως ότι τα Jordan V ήταν τα αγαπημένα του. Τότε ήταν που αναπτύχθηκε η ιδέα.

Πόσο βαριά είναι η ευθύνη για κάτι τόσο ξεχωριστό;

Ήταν συναρπαστικό. Συνδυάζοντας δύο ξεχωριστά πρότυπα και το στιλ που πρεσβεύουν μάς γέμισε με έμπνευση. Επίσης το γεγονός ότι το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε χάρη στον αμοιβαίο σεβασμό, την ανταλλαγή απόψεων και ένα ακατάπαυστο brainstorming ήταν ακόμη καλύτερο. Η Nike αντιπροσωπεύει την καινοτομία και αυτό το παπούτσι παίρνει το καλύτερό της: το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Ποια στοιχεία των δύο αθλητών αποτυπώνονται στο νέο ζευγάρι;

Τα ποδοσφαιρικό μποτάκι NJR x JORDAN Hypervenom είναι εμπνευσμένο από τα Jordan V, το αγαπημένο του Νεϊμάρ. Το Jordan V είναι πολύ εμβληματικό έχοντας μπροστά τη δυναμική σιαγόνα ενός καρχαρία, ενώ το Hypervenom II που φοράει ο Νεϊμάρ έχει μια εκμοντερνισμένη εκδοχή αυτού. Αυτός ήταν ο λόγος που επιλέξαμε αυτά τα στοιχεία και τα συνδυάσαμε.

Το Νο10 του Νεϊμάρ εμφανίζεται στα πλάγια του αριστερού παπουτσιού και μετά από δικό του αίτημα το Νο23 μπήκε στο δεξί παπούτσι προκειμένου να "τιμηθεί" ο Τζόρνταν. Είναι και οι δύο αριθμοί που εμφανίζονται στις φανέλες των δύο αθλητών. Στην εσωτερική σόλα και στη συσκευασία αποτυπώνονται τα λογότυπα των δύο, την ίδια στιγμή που στο μποτάκι παρουσιάζεται ο Jumpman αποκλειστικά.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις μετά το τελικό αποτέλεσμα; Τους άρεσε;

Η σπουδαιότερη στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν όταν παρουσιάσαμε το παπούτσι στην Jordan Team και δεχθήκαμε ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Μάικλ στο οποίο έγραφε "το αγαπώ". Μια αντίδραση που προφανώς είναι η καλύτερη που μπορεί κανείς να λάβει.

Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Ο Νεϊμάρ και ο Τζόρνταν έδιναν συμβουλές σε κάθε βήμα της διαδρομής, παρέα με τον Γούντμαν, τον επικεφαλής του σχεδιασμού.

Επιλέξατε για χρώματα το κόκκινο και το μαύρο. Γιατί ότι το κόκκινο και το λευκό όπως το πρώτο Jordan;

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακός χρωματισμός και είναι σχεδόν παρόμοιος με τα Jordan V Low που κυκλοφόρησαν παράλληλα με αυτό.

Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Είναι λίγο παράδοξο να συναντούμε τον "Jumpman" σ' ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι. Σε ποιον ανήκε η ιδέα;

Σπουδαία έμπνευση. Ο Νεϊμάρ είναι ο πρώτος αθλητής που θα φέρει τον Jumpman σε αγωνιστικό προϊόν. Χρησιμοποιώντας το λογότυπο του Jumpman ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για τον Νεϊμάρ, καθώς μεγαλώνοντας ήταν θαυμαστής του Μάικλ. Αυτό το ζευγάρωμα αποτυπώνει πραγματικά την ιστορία του αμοιβαίου σεβασμού του ενός προς τον άλλον. Και κάτι περισσότερο, γιατί ξεπερνάει τα όρια του Jumpman, είναι πάνω από τον αθλητισμό, τις χώρες και τις γλώσσες. Το παπούτσι φέρει επίσης το Swoosh, όπως επίσης και το λογότυπο του Νεϊμάρ.

Για τον Νεϊμάρ είναι πιο κοινό να κυκλοφορεί μ' ένα μπασκετικό παπούτσι. Θα μπορούσε ο Τζόρνταν να φορέσει ένα ποδοσφαιρικό. Και ιδίως το συγκεκριμένο;

Ευτυχώς υπάρχει μια ευρύτερη γκάμα που περιλαμβάνει περισσότερα προϊόντα από το Hypervenom II NJR x JORDAN, όπως επίσης συλλογές ένδυσης και υπόδησης για προπόνηση. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν περισσότερες επιλογές για όλους τους φίλους που θαυμάζουν αυτούς τους αθλητές και δεν σκοπεύουν να κλοτσούν στο χορτάρι. Άρα και για τον Μάικλ...

Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Πόσο μοιάζει ή απέχει η σχεδίαση ενός ποδοσφαιρικού μ' ένα μπασκετικό παπούτσι;

Και τα αθλήματα περιλαμβάνουν πλευρικά κοψίματα. Παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα που το παπούτσι έρχεται σε επαφή με την μπάλα. Αυτή η επαφή απαιτεί να δοθεί έμφαση στην επαφή. Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι επίσης σχεδιασμένα να βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, την ίδια στιγμή που στα μπασκετικά ενσωματώνεται το σύστημα απορρόφησης κραδασμών μεταξύ του ποδιού και του παρκέ.

Τα ποδοσφαιρικά Jordan του Νεϊμάρ: Η ιδέα και το "Ι love it" του Μάικλ

Θα μας πείτε ποιο θα είναι το επόμενο δημιούργημα;

Δεν μπορώ να το προδώσω, αλλά πάντα δουλεύουμε σε νέα απίθανα πρότζεκτ. Πάντα εργαζόμαστε κοιτάζοντας το μέλλον και προσπαθούμε να βρούμε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες με ανατροφοδότηση πληροφοριών που θα μας οδηγήσουν σε κάτι που θα βοηθήσει τους αθλητές να φτάσουν στο ζενίθ της απόδοσής τους και ακόμη παραπάνω από που εκεί που σκέφτονται πως είναι δυνατό να φτάσουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK