Πρωταθλήτρια U20 στα πέναλτι η Γαλλία

Η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι διαθέτει μία φουρνιά πολύ σπουδαίων νεαρών ποδοσφαιριστών, καθώς επικράτησε 4-1 της αξιόμαχης Ουρουγουάης στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20.

Πρωταθλήτρια U20 στα πέναλτι η Γαλλία

Η κατοχή και οι περισσότερες καλές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην Γαλλία, ωστόσο ο Αλφόνς Αρεολά έκανε την πιο σημαντική απόκρουση, όταν ο Νικολάς Λόπες εκμεταλλεύθηκε το διπλό λάθος του Μουχαμαντού Σαρ για να κάνει το κοντινό σουτ. Ο ίδιος παίκτης προτίμησε να σουτάρει παρά να δώσει πάσα στο 66ο λεπτό και δεν δικαιώθηκε, αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας αμφότερες οι ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία (η Ουρουγουάη στο 85', οι "τρικολόρ" στο 86'), όμως, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Εκεί ο Αρεολά απέκρουσε τα πέναλτι των Εμιλιάνο Βελάσκες και Γκιόργκιαν ντε Αρασαέτα, ενώ οι Γάλλοι ήταν 100% εύστοχοι, επικράτησαν 4-1 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Οι συνθέσεις

Γαλλία: Αρεολά, Φουλκιέρ, Ζουμά, Ντιν (115' Πολομά), Σαρ, Πογκμπά, Κοντογκμπιά, Βερετού, Μπαεμπέκ (65' Μποσετί, 112' Ενγκαντό), Σανογκό, Τοβέν.

Ουρουγουάη: Ντε Αμορές, Βελάσκες, Σίλβα, Ροντρίγκες (100' Ολάσα), Παΐς, Χιμένες (84' Βαρέλα), Κριστόφορο, Λασάλτ (71' Ντε Αρασαέτα), Λόπες, Αβενάτι.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Νότια Κορέα αποκλείστηκε όταν οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στη διαδικασία των πέναλτι από το Ιράκ, το Ιράκ είχε την ίδια μοίρα κόντρα στην Ουρουγουάη και η Ουρουγουάη την... έπαθε από την Γαλλία. Αλυσίδα!

# Ο Πολ Πογκμπά αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης, ο Γκιγιέρμο ντε Αμορές κορυφαίος γκολκίπερ, ενώ ο Εμπενέζερ Ασιφούα πρώτος σκόρερ με 6 γκολ σε 7 αγώνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK