O τελευταίος αγώνας του Πελέ με τη Σάντος! (VIDEO)

Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, στις 3 Οκτωβρίου του 1974, ο Πελέ φορούσε για τελευταία φορά τη φανέλα της αγαπημένης του Σάντος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αποθέωσης και θαυμασμού προς το πρόσωπό του.

O τελευταίος αγώνας του Πελέ με τη Σάντος! (VIDEO)

Μπορεί στη συνέχεια να αγωνίστηκε στη New York Cosmos, με την οποία κατέκτησε κι ένα πρωτάθλημα το 1977, όμως ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ως ο τελευταίος του σε υψηλό επίπεδο.

Ήταν το 21ο λεπτό της αναμέτρησης, με αντίπαλο την Πόντε Πρέτα, όταν ο Πελέ ξαφνικά πήρε την μπάλα, γονάτισε στη μέση του γηπέδου, σήκωσε τα χέρια στον αέρα και στη συνέχεια έβγαλε την μπλούζα, κάνοντας το γύρο του θριάμβου.

O τελευταίος αγώνας του Πελέ με τη Σάντος! (VIDEO)

Μ' αυτό τον τρόπο αποφάσισε να γράψει το "αντίο" και να ευχαριστήσει τους φιλάθλους που είχαν γεμίσει το "Vila Belmiro", παρακολουθώντας την τελευταία παράσταση του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που οι φωτογράφοι "κυνηγάνε" τον Βραζιλιάνο σταρ, για να τραβήξουν τις τελευταίες στιγμές της ένδοξης καριέρας του στην Σάντος.

O τελευταίος αγώνας του Πελέ με τη Σάντος! (VIDEO)

Με τη φανέλα της Σάντος ο Πελέ κατέκτησε 15 πρωταθλήματα Βραζιλίας, 2 Κόπα Λιμπερταδόρες, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα και 1 Διηπειρωτικό Σούπερ Καπ. Σε Εθνικό επίπεδο κατέκτησε 3 Παγκόσμια Κύπελλα, αποτελώντας τον ηγέτη της Βραζιλίας για 14 ολόκληρα χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK