Εκεί που τελειώνει η πολιτική, αρχίζει το ποδόσφαιρο

Πριν από οκτώ μήνες η φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ τυλιγόταν στις φλόγες στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Οκτώ μήνες μετά το γκολ του Άριεν Ρόμπεν απέναντι στην Μπαρτσελόνα έκανε τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους να ζητωκραυγάζουν για την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Champions League.

Εκεί που τελειώνει η πολιτική, αρχίζει το ποδόσφαιρο

Η αντιφατική στάση και φιλοσοφία του Έλληνα απέναντι στην πολιτική και τη σχέση της με το ποδόσφαιρο υπήρξε το ερέθισμα για το δημοσιογράφο Στέφαν Μπιενκόφσκι των "New York Times" να καταπιαστεί με το θέμα με αφορμή την πρόκριση δύο γερμανικών ομάδων στον τελικό του Champions League.

Το ποδόσφαιρο είχε πάντα τη δυνατότητα να ενώνει τον φίλαθλο κόσμο και να γεμίζει το κενό που δημιουργούν οι όποιες πολιτικές διαμάχες. Η περίπτωση της Ελλάδας δεν αποτελεί εξαίρεση. Το θέαμα που προσφέρουν εφέτος αμφότερες Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή. Κατάφερε να κάνει τον ελληνικό λαό να αφήσει στην άκρη το πολιτικό μίσος για τη Γερμανία και να χειροκροτήσεις τις επιτυχίες της.

Εκεί που τελειώνει η πολιτική, αρχίζει το ποδόσφαιρο

Ο Σταύρος Δρακουλαράκος, διευθυντής της 24media, πιστεύει πως τα συναισθήματα του Έλληνα φίλαθλου για το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι απολύτως δικαιολογημένα. Ο ίδιος δήλωσε στους "New York Times": " Ο βασικός λόγος που οι Έλληνες είναι ικανοποιημένοι και με τις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό είναι ο εξής: και οι δύο το αξίζουν. Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένας μεγάλος σύλλογος, είχε ένα σχέδιο, έμεινε σε αυτό, βρέθηκε στην κορυφή και κατάφερε να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο, συγχαρητήρια σε αυτούς.

Και από την άλλη η Μπορούσια αντιπροσωπεύει την ιστορία της Σταχτοπούτας για τους Έλληνες, για όλους τους σωστούς λόγους. Ακόμα και το γεγονός πως ο Κλοπ κατάφερε να ενοχλήσει και να πάρει το καλύτερο από τον Μουρίνιο μέσα και έξω από το γήπεδο είναι κάτι που απολαμβάνει ο κόσμος" .

Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Champions League και όταν πλέον προέκυψε το ζευγάρι του τελικού, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε: " Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, η Γερμανία θα κερδίσει". Με αφορμή τα λόγια αυτά της Μέρκελ, ο κ. Δρακουλαράκος δήλωσε: " Αστειευόμενοι λένε πως είναι ένα σχέδιο της Μέρκελ να κατακτήσει το τελευταίο κομμάτι της υπερηφάνειας της Νότιας Ευρώπης: το ποδόσφαιρο".

Στην πραγματικότητα εκτός από το γεγονός πως ο κόσμος έχει κουραστεί από τους ισπανικούς εμφυλίους, έχει παραμερίσει τους παράγοντες εκείνους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κρίση του σ' έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αυτό από μόνο του, μπορεί να είναι μόνο καλό για το ίδιο το ποδόσφαιρο και το μέλλον του αλλά και για την Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK