Oι 9+1 παίκτες που χρησιμοποιούν εξίσου καλά και τα δύο πόδια

Από τον Σάντι Καθόρλα στον Κώστα Μήτρογλου. Αυτοί είναι οι 9+1 παίκτες που δεν καταλαβαίνεις ποιο από τα δύο πόδια είναι το "καλό" τους.

Oι 9+1 παίκτες που χρησιμοποιούν εξίσου καλά και τα δύο πόδια

Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου θα μπορούσε να είναι: "οι 9 καλύτεροι αμφιδέξιοι ποδοσφαιριστές". Μιας και το τι σημαίνει " αμφιδέξιος" θα το καταλάβαινε μόνο ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Γι' αυτό πιλέχθηκε ο πιο πάνω κατανοητός τίτλος. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι ποδοσφαιριστές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που χρησιμοποιούν και τα δυο τους πόδια τόσο καλά, που δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί αν το "καλό" τους πόδι είναι το δεξί ή το αριστερό. Πάμε να τους δούμε:

-Σάντι Καθόρλα

Ο Ισπανός μέσος της Άρσεναλ από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή στους "κανονιέρηδες" το 2012 αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες τους. Την τελευταία σεζόν μοίρασε 11 ασίστ, ενώ τα πηγαίνει αρκετά καλά και στο σκοράρισμα.

-Γουέσλι Σνάιντερ

Το γεγονός πως ένας ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου, επιλέγει στο απόγειο της καριέρας του να πάει στην Γαλατασαράι, δημιουργεί αμφιβολίες για τις ικανότητες του. Παρόλα, αυτά ο Σνάιντερ, παίζει πάρα πολύ καλά στους πρωταθλητές Τουρκίας, αφού την τελευταία σεζόν σκόραρε 10 φορές, ενώ δημιούργησε 58 ευκαιρίες για γκολ.

-Φρανκ Ριμπερί

Λόγω τραυματισμού ο Γάλλος έχασε μεγάλο κομμάτι της Bundesliga που μόλις τελείωσε, αλλά αυτό δεν θέτει σε καμία περίπτωση σε αμφισβήτηση την ικανότητα του να χειρίζεται εξίσου καλά την μπάλα και με τα δύο πόδια.

-Αντρέα Πίρλο

Δεν υπάρχει κάτι στο ποδόσφαιρο που να μην μπορεί να κάνει ο Πίρλο. Είναι 36 και συνεχίζει να παίζει σε κορυφαίο επίπεδο, ίσως μάλιστα σε ακόμα καλύτερο από ότι έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια.

-Τόνι Κρος

Αν υπάρχει ένας παίκτης που στα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να βαδίσει στα βήματα του Αντρέα Πίρλο, αυτός είναι ο Γερμανός της Ρεάλ, ο οποίος την τελευταία σεζόν ολοκλήρωσε το 92% των πασών που αποπειράθηκε.

-Σέρχιο Αγκουέρο

Την τελευταία σεζόν ο Αγκουέρο σκόραρε 26 φορές στην Premier League. Τα 18 γκολ τα έβαλε με το δεξί του και τα 7 με το αριστερό του πόδι.

-Λούκα Μόντριτς

Την τελευταία χρονιά ο Κροάτης έπαιξε μόλις 16 παιχνίδια στην Ρεάλ λόγω τραυματισμού, αλλά πρόλαβε να προσφέρει στο κέντρο της "Βασίλισσας" την ηρεμία που επιζητούσε. Την επόμενη σεζόν που θα έχει επανέλθει πλήρως, αναμένεται να προσφέρει πολύ περισσότερα.

-Εντέν Αζάρ

Ο καλύτερος παίκτης της Premier League για τη σεζόν 2014/15 πέρα από το γεγονός ότι είναι αμφιδέξιος, έχει την ικανότητα να έχει την μπάλα στα πόδια και να μην τα κοιτάει ποτέ. Δύσκολα βρίσκεις παίκτη που έχει μονίμως σηκωμένο το κεφάλι του στο γήπεδο.

-Λιονέλ Μέσι

Είδηση θα αποτελεί η πρώτη λίστα που θα περιλαμβάνει παίκτες με κάποιο ταλέντο και ο Αργεντίνος δεν θα είναι μέσα. Την τελευταία σεζόν ο σταρ της Μπαρτσελόνα σκόραρε 26 φορές με το αριστερό του πόδι και 13 φορές με το δεξί.

-Κώστας Μήτρογλου

Όσον αφορά τις εγχώριες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όπως έχει γράψει ο Θέμης Καίσαρης, στο ελληνικό πρωτάθλημα ο παίκτης που ξέρει να χειρίζεται εξίσου καλά και τα δύο πόδια είναι ο Κώστας Μήτρογλου.

Πηγή: Squawka.com

Διαβάστε ακόμη:

Το δεξί μου πόδι

News 24/7

24MEDIA NETWORK