Ο "κώδικας" Βαλβέρδε

Αφοσιώνεται πλήρως στη δουλειά του και στον στόχο του και δεν αφήνει τα «γύρω γύρω» να του αποσπάνε την προσοχή. Ήρεμος, ψύχραιμος, μεθοδικός, εργασιομανής και ρεαλιστής, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζει και αναπνέει για το σήμερα και όχι για το «αύριο». Έτσι, πορεύτηκε μέχρι σήμερα στην προπονητική του καριέρα και με αυτό το σκεπτικό συνεχίζει να λειτουργεί. Το σχόλιο του Δημήτρη Χριστοφιδέλλη.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÓÅÍÔ ÅÔÉÅÍ (ÏÕÅÖÁ 2008)<br>
OLYMPIAKOS - SAINT ETIENNE (UEFA 2008)
valverde.jpg INTIME SPORTS

Ο Ισπανός προπονητής, όσον αφορά την επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, δεν προσπάθησε να κρυφτεί ή να ρίξει επίτηδες την μπάλα στην εξέδρα στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Πέμπτη. «Πραγματικά δεν έχει αποφασίσει μέσα του» επιμένουν στενοί του συνεργάτες. «Όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Τι απόφαση να πάρει; Θέλει να περάσει και ο Μάρτιος, που είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας σε όλα τα μέτωπα, να ζυγίσει τα πράγματα και εν συνεχεία μιλώντας με τον πρόεδρο να πάρει την όποια απόφαση» συμπλήρωσαν.

Ο Βαλβέρδε έχει τους δικούς του «κώδικες» και βάσει αυτών ενεργεί. Το ίδιο έκανε στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό (και νωρίτερα στην Εσπανιόλ), το ίδιο έπραξε την περασμένη σεζόν και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και την τρέχουσα περίοδο.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης του είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για παραμονή από τον Δεκέμβριο του 2008, αλλά όλα ξεκαθάρισαν τον Μάιο του 2009 (επιστρέφοντας τελικά στην πατρίδα του). Την περασμένη περίοδο, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε (θετικά) στα... μέσα Απριλίου, δηλαδή, παραμονές της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, κι ας είχε εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός από τον Φεβρουάριο τον τίτλο. Όμως, η εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το πλάνο που του υποσχέθηκε και οι προοπτικές που ανοίγονταν για την ομάδα την φετινή περίοδο (με την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ), τον κάλυπταν απόλυτα.

Λογικό είναι πάντως από την πλευρά του ο Βαλβέρδε να προσπαθεί τούτη την ώρα να παραμείνει ήρεμος και προσηλωμένος στον στόχο, που είναι η κατάκτηση του νταμπλ και η πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και να μην αναλώνεται σε σχέδια που αφορούν από τον Μάιο κι έπειτα. Διότι, διαφορετικά θα μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσει με τον Μαρινάκη, γνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τον τίτλο και την απευθείας είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου (δηλαδή, έχοντας εκτοξεύσει τις «μετοχές» του), κι αλλιώς τούτη τη στιγμή.

Όλα λοιπόν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν (πάλι) τον Απρίλιο. Τότε, θα είναι έτοιμοι, τόσο ο Βαλβέρδε όσο και η διοίκηση του Ολυμπιακού για τις τελικές (συζητήσεις και) αποφάσεις. Το πέρασμα, πάντως, από τον πάγκο της Βιγιαρεάλ (το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2009-10) έχει κάνει πιο σοφό τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος θέλει πλέον να προχωράει βήμα βήμα και να σκέπτεται πολύ την κάθε του κίνηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK