"Ατζέντης ο Διαθεσόπουλος"

Με βαριές εκφράσεις καταφέρθηκε ο Δήμος Μεταμόρφωσης εναντίον του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλου με αφορμή την γιορτή των Θεοφανείων. Τον χαρακτηρίζει «ατζέντη» που «παραποιεί τα γεγονότα».

"Ατζέντης ο Διαθεσόπουλος"

Πόλεμο χαρακωμάτων άνοιξαν Κολυμβητική Ομοσπονδία και Δήμος Μεταμόρφωσης με αφορμή τη γιορτή των Θεοφανείων την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης.

Εκεί παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος καθώς και πολλοί πρωταθλητές κολύμβησης με επικεφαλής τον 4ο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.

Την εκδήλωση δημοσιοποίησε η επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας πυροδοτώντας ταυτόχρονα αντιδράσεις άλλων σωματείων όπως της Αργυρούπολης η πρόεδρος της οποίας με δηλώσεις της στο εξειδικευμένο στον υγρό στιβο site aquaticsnews.com κατηγόρησε την ΚΟΕ για επιλεκτική προβολή.

H απάντηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ήρθε με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

" Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα ιστοσελίδας για την αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ του θέματος για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης, τονίζουμε ότι στην παρούσα εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και οι αθλητές της Ανοικτής θάλασσας που έχουν τιμήσει κατ' επανάληψη την χώρα μας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια (Γιαννιώτης, Καλαφάτης, Αρνιακός, Φωκαΐδης, Αραούζου και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος).

Η παρουσία τους και οι τοποθετήσεις τους αποτελούν σημαντικό θέμα για την ΚΟΕ.

Το ΔΣ της ΚΟΕ όταν κληθεί, θα παρευρίσκεται με στελέχη του, σε οποιαδήποτε ανάλογη εκδήλωση σωματείου ή φορέα".

Βαριές κουβέντες για Διαθεσόπουλο

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους ανθρώπους του δήμου Μεταμόρφωσης οι οποίοι θεώρησαν ότι η αρχική ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας-που μπορείτε να διαβάσετε εδώ-διαστρέβλωνε τα γεγονότα προκειμένου να προβληθεί ο πρόεδρός της κι ένα εκ των σωματείων που στεγάζεται στο κολυμβητήριο.

Μάλιστα χαρακτηρίζει τον Δ.Διαθεσόπουλο «ατζέντη» του συγκεκριμένου σωματείου κι ότι "Παραποίησε τα γεγονότα, εμφάνισε εντελώς ψευδή εικόνα και επιχείρησε να οικειοποιηθεί την εκδήλωση του Δήμου για λογαριασμό του Α.Ν.Ο. Μεταμόρφωσης, με εντελώς αθέμιτο, και διαστρεβλωτικό τρόπο”.

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Μεταμόρφωσης στην ΚΟΕ είναι η εξής:

" Προκαλεί κατάπληξη ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας σας η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης.

Ειδικότερα:
1. Ο Α.Ν.Ο. Μεταμόρφωσης δεν έχει κανένα κολυμβητήριο και δεν διοργάνωσε καμία γιορτή των Θεοφανείων, όπως ψευδώς εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας.

2. Η τελετή οργανώθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αποκλειστικά από το Δήμο, χωρίς καμιά αρμοδιότητα και ευθύνη των δυο αθλητικών σωματείων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

3. Εκτός από τον Α.Ν.Ο. Μεταμόρφωσης στο Κολυμβητήριο του Δήμου φιλοξενείται και ο Α.Κ.Ο.Μ. «Δελφίνια». Η συμμετοχή των δυο Σωματείων στη γιορτή των Θεοφανείων ήταν αυτονόητη.

4. Η παρουσία διακεκριμένων αθλητών, διοικητικών και τεχνικών παραγόντων της κολύμβησης ήταν ασφαλώς ευπρόσδεκτη στη γιορτή του Δήμου. Ευπρόσδεκτη και τιμητική θα ήταν και η παρουσία του Προέδρου Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι παραβρέθηκε με την ιδιότητα αυτή. Δυστυχώς, όμως, η παρουσίαση της γιορτής από την ιστοσελίδα σας καταδεικνύει ότι ο κ. Πρόεδρος εμφανίστηκε ως «ατζέντης» του ενός από τα δυο σωματεία, τα οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί εξίσου. Παραποίησε τα γεγονότα, εμφάνισε εντελώς ψευδή εικόνα και επιχείρησε να οικειοποιηθεί την εκδήλωση του Δήμου για λογαριασμό του Α.Ν.Ο. Μεταμόρφωσης, με εντελώς αθέμιτο, και διαστρεβλωτικό τρόπο. Είναι πραγματικά θλιβερό να χρησιμοποιείται έτσι ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου και της Ομοσπονδίας.

5. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης επιθυμεί να κάνει σαφές ότι το Κολυμβητήριο ανήκει στο Δήμο και σε κανέναν άλλο και όσοι φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του οφείλουν να μην το ξεχνούν. Όσοι παρίστανται στις εκδηλώσεις του Δήμου και μάλιστα με θεσμική ιδιότητα οφείλουν να σέβονται το Δήμο, ακόμα και αν δεν σέβονται τη θεσμική τους ιδιότητα.

6. Ελπίζουμε να συνειδητοποιηθεί το μέγεθος του ατοπήματος και να υπάρξει άμεση επανόρθωση. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος αξιώνει την ανάρτηση του παρόντος, σε εμφανή θέση της ιστοσελίδας σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ "

News 24/7

24MEDIA NETWORK