Στην 8η θέση του ομαδικού 5χλμ η Εθνική ομάδα

Tο μετάλλιο δεν ήρθε σήμερα για την ελληνική ομάδα (αποτελούμενη από τους Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλλυ Αραούζου, Αντώνη Φωκαϊδη), στα 5χλμ Ομαδικού Μαραθώνιας κολύμβησης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Καζάν, αλλά οι κολυμβητές μας ήταν και πάλι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην 8η θέση του ομαδικού 5χλμ η Εθνική ομάδα

Η ομάδα μας τερμάτισε 8η, με χρόνο 56:18.06, με βασικό μειονέκτημα τη μεγάλη κούραση από την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών και των δύο κερδισμένων μεταλλίων από Γιαννιώτη- Αραούζου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ενόχληση που νιώθει ο Σπύρος Γιαννιώτης στο χέρι του.

Πάντως, αξιοσημείωτη είναι η συγκινητική πρωτοπορία του χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή σε αυτό το Παγκόσμιο (στα 10χλμ), ο οποίος στα τελευταία μέτρα της κούρσας έστελνε ουσιαστικά το μήνυμα στους δύο άλλους Έλληνες κολυμβητές να σφίξουν τα δόντια και να τερματίσουν.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία, με 55.14.4, ασημένια ήταν η Bραζιλία με 55.31.2, ενώ η Ολλανδία ήταν 3η με 55.31.6.

Η τεράστια προσπάθεια των αθλητών μας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στα αγωνίσματα της Μαραθώνιας κολύμβησης, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη ρωσική πόλη, δε θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση στα 25χλμ, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Η ελληνική αποστολή μετρά 2 μετάλλια (ασημένιο από την Κέλλυ Αραούζου στα 5χλμ και χάλκινο από το Σπύρο Γιαννιώτη στα 10χλμ) και δύο προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, από τους πρωταθλητές μας, κλείνοντας μια επιτυχημένη παρουσία στο Καζάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK