Αναστάτωση και πυροβολισμοί στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας

Η γαλλική αστυνομία αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ κατά αυτοκινήτου που προσπάθησε να σπάσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ λίγη ώρα πριν περάσουν από εκεί οι ποδηλάτες που έπαιρναν μέρος στο Tour de France.

Αναστάτωση και πυροβολισμοί στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας

Αναστάτωση κυριάρχησε στο κέντρο του Παρισιού λίγη ώρα πριν περάσουν από εκεί οι ποδηλάτες που έπαιρναν μέρος στο Tour de France.

Πιο συγκεκριμένα ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ όπου θα κατέληγε ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας, με αποτέλεσμα Γάλλοι αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ κατά του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι το αυτοκίνητο αυτό είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ διέφυγε χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους δύο επιβάτες του. Παρά το γεγονός πως αστυνομικοί έκαναν σήμα να σταματήσει, ο οδηγός του δεν υπάκουσε.

"Πρόκειται για περιστατικό δευτερευούσης σημασίας. Δεν είχε στόχο τον ποδηλατικό γύρο, δεν πρόκειται για τρομοκρατία, επρόκειτο απλά για άρνηση (του οδηγού) να πειθαρχήσει, όπως συμβαίνει καθημερινά" είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του οδηγού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK