Ενώπιον του CAS ο Αλμπέρτο Κονταδόρ

Για τρίτη και τελευταία φορά ο Αλμπέρτο Κονταδόρ πέρασε το πρωί της Πέμπτης την πόρτα του Ανώτατου διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου της Λωζάνης.

Ενώπιον του CAS ο Αλμπέρτο Κονταδόρ

Ο Ισπανός ποδηλάτης, τρεις φορές νικητής του Γύρου Γαλλίας, απολογείται ενώπιον του CAS το οποίο εξετάζει την έφεση που άσκησαν η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας αλλά και η WADA (Παγκόσμια Επιτροπή Αντι-ντόπινγκ) κατά της αθώωσης του Κονταδόρ από την ισπανική ποδηλατική ομοσπονδία για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ο Κονταδόρ είχε βρεθεί θετικός σε χρήση του απαγορευμένου αναβολικού, κλενβουτερόλη κατά τη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας του 2010. Η ομοσπονδία της πατρίδας του τον αθώωσε, αλλά τόσο η UCI όσο και η WADA προσέφυγαν στο CAS ασκώντας έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο Ισπανός, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση στον φετινό Γύρο Γαλλίας, αρνείται οποιαδήποτε παρανομία εμμένοντας στην άποψη ότι η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του έπειτα από τη λήψη μολυσμένου κρέατος.

Η ακροαματική διαδικασία στο CAS θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (24/11) αλλά η οριστική απόφαση αναμένεται να βγει σε μερικές εβδομάδες, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δικαστηρίου, Ματιέ Ριμπ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK