H αποκαθήλωση του Άρμστρονγκ

Με ιδιαίτερα καυστικά σχόλια αναφέρονται τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών για τον Λανς Άρμστρονγκ, ο οποίος μετατράπηκε από "βασιλιάς της ποδηλασίας" σε "καραφλό ψεύτη".

H αποκαθήλωση του Άρμστρονγκ

Η περίπτωση του Αμερικανού ποδηλάτη αποτελεί τον ορισμό της αποκαθήλωσης, αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που αποτέλεσε έμπνευση για άλλους εκατομμύρια, όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του πόνου, νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο των όρχεων.

Ουδείς μπορεί να ξεχάσει τα περίφημα κίτρινα βραχιολάκια της αντικαρκινικής καμπάνιας που ξεκίνησε ο Λανς Άρμστρονγκ πριν από περίπου οκτώ χρόνια. Τώρα όμως ο θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού μετατράπηκε σε "φαλακρό ψεύτη" και "προκλητικό νταή".

Κάποιοι βέβαια βάζουν τον αστερίσκο του εάν είναι αληθινά αυτά που κατέθεσαν οι μάρτυρες, ωστόσο η εικόνα που μένει από όλα τα δημοσιεύματα είναι η πλήρης απομυθοποίηση του 41χρονου.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις αρθρογραφίες που φιλοξενούνται στα αμερικανικά ΜΜΕ:

New York Daily News

"Ο βασιλιάς της ποδηλασίας χτίστηκε με ντόπα και εκφοβισμό. Είναι μια απάτη, ένας φαλακρός που έλεγε ψέμματα στον κόσμο αλλά και στους ανακριτές παρόλο που ορκιζόταν στην αλήθεια. Ενας κακοποιός που προσπάθησε να αποκρύψει την συστηματική εξαπάτησή του με απειλές και εκφοβισμό".

New York Times

"Οι αποδείξεις της επιτροπής αντιντόπινγκ στις ΗΠΑ φτιάχνουν την εικόνα ενός απατεώνα Άρμστρονγκ, ενός προκλητικού ψεύτη και νταή που πίεζε τον περίγυρό του να κλέβει μαζί του".

ΕSPN

"Η δημοσίευση του πορίσματος με τα απίστευτα ογκώδη αποδεικτικά στοιχεία γράφει τον αθλητικό επιτάφιο του Άρμστρονγκ. Από σήμερα, όποιος δεν πείστηκε για την ενοχή του, απλά δεν θέλει να ξέρει την αλήθεια."

USA Today

"Αν τα λόγια των 26 μαρτύρων είναι πιο αληθινά από αυτά του Άρμστρονγκ τότε μέσα από πολύχρονες μελοδραματικές αρνήσεις και διαψεύσεις μπορούμε να γράψουμε μία εγκυκλοπαίδεια... ανοησιών από τον 7 φορές "μη-πρωταθλητή" του Γύρου της Γαλλίας".

Sports Illustrated

"Τα στοιχεία που περιγράφονται για τον Άρμστρονγκ στο πόρισμα δίνουν μια εικόνα ενός ανθρώπου πρωτοπόρου στο ντόπινγκ".

Yahoo

"Κανείς άνθρωπος με ορθολογική σκέψη δεν μπορεί να διαφωνήσει με τα καταδικαστικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK