Με ποδήλατο μέχρι το Μόναχο και πίσω

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων η συνέντευξη Τύπου για το εγχείρημα "Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα" που θα επιχειρήσει ο Στέλιος Βάσκος με το ποδήλατο του.

Με ποδήλατο μέχρι το Μόναχο και πίσω

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε η αναλυτική παρουσίαση της προσπάθειας, η οποία θα αρχίσει στις 25 Ιουνίου με πιθανή ημερομηνία επιστροφής στις 9 Ιουλίου μετά από 4.000 χιλιόμετρα και τη διέλευση επτά χωρών και δεκάδων πόλεων για χάρη του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Ο Στέλιος Βάσκος μιλώντας για το εγχείρημά τόνισε: " Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και η προετοιμασία μου έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2011. Υπήρξαν δυσκολίες στην προετοιμασία κυρίως λόγω του καιρού οι οποίες όχι μόνο δεν με λύγισαν αλλά με έκαναν και πιο δυνατό".

Αφού ανέλυσε τη διαδρομή προς και από το Μόναχο και ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή σημείωσε χαρακτηριστικά: " Θα πάω και θα έρθω με τη δύναμη του Θεού. Ξέρω ότι η επιστροφή θα είναι πολύ δύσκολη αλλά με όλη αυτήν την στήριξη και την δύναμη που μου δίνει η προσφορά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα τα καταφέρω".

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του τόνισε: " Θα ήθελα να αποκαλέσω τον μεγάλο ποδηλάτη κ. Βάσκο αλλά βλέπω ότι όλοι εδώ τον αποκαλείται Στέλιο. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε πριν από 17 χρόνια από έναν άλλον οραματιστή, τον 10χρονο Ανδρέα, όπως οραματιστής είναι και ο Στέλιος. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η προσπάθεια του Στέλιου δείχνει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδος γιατί δυστυχώς τα ξένα ΜΜΕ δείχνουν μία μαύρη πλευρά της χώρας μας. Η προσπάθεια του Στέλιου θα ενισχύσει την προσπάθεια μας για την δημιουργία μιας ακόμη μονάδας κινητής εντατικής Θεραπείας για νεογνά και μωρά".

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός τόνισε πως νιώθει " ιδιαίτερη χαρά που ένας Τρικαλινός κάνει μία υπερπροσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά και που το κάνει προκειμένου να καλύψει τα κενά της ελληνικής πολιτείας ενισχύοντας το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι εμφανής η αφοσίωση και η πίστη του Στέλιου στο εγχείρημα και είναι φανερό το αίσθημα του χρέους που τον διακατέχει ώστε όλα να πάνε καλά".

Ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Λάππας σημείωσε πως " τα Τρίκαλα με αίσθημα υπερηφάνειας και αγάπης θα συνοδεύσουν τον Στέλιο στο επίτευγμα του γιατί είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με προσφορά και δημιουργία".

Ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Αλμπάνης χαρακτήρισε τον Στέλιο " όχι μόνο τοπικό αλλά και εθνικό κεφάλαιο που εκπέμπει μοναδικά μηνύματα ενώ θα προωθήσει την εικόνα των Μετεώρων σε όλη την Ευρώπη".

Ο Οδυσσέας Ράπτης του e – trikala αναφέρθηκε στην δική του συμβολή καθώς και στην χρήση της τεχνολογίας προκειμένου η εικόνα του Στέλιου όπου και αν βρίσκεται να μεταδίδεται παντού μέσω του διαδικτύου. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην λειτουργία του περιπτέρου στην Ασκληπιού όπου και θα γίνεται αναπαραγωγή της εικόνας του Στέλιου από την πορεία του.

Τέλος ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Καμπαγιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων: " Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το εγχείρημα παράτολμο, ωστόσο για όλους εμάς που ξέρουμε καλά τον Στέλιο και τις δυνατότητες του και τον έχουμε ακολουθήσει σε όλα τα προηγούμενα εγχειρήματα γνωρίζουμε πως είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει.

Άλλωστε σε αυτό το εγχείρημα λόγω της φύσης του και της ιδιαιτερότητας του έχουν ληφθεί μία σειρά από προληπτικά μέτρα ώστε πρώτα απ’ όλα να επιστρέψει υγιής ο Στέλιος. Εξειδικευμένη ιατρική ομάδα θα τον ακολουθεί, ασθενοφόρο όπου μας παραχωρείται, περιπολικά στα δύσκολα κομμάτια της διαδρομής και ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο στο οποίο ο Στέλιος θα ξεκουράζεται και θα δέχεται την ιατρική φροντίδα.

Ιδιαίτερο όμως είναι και το μήνυμα που μεταφέρει ο Στέλιος αφού τρέχει για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που σήμερα βρίσκεται εδώ κοντά μας ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» κ. Γιαννόπουλος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK