Παραιτήθηκε από την προεδρία της Livestrong o Άρμστρονγκ

Την παραίτησή του από την προεδρία του ιδρύματος "Λανς Άρμστρονγκ", πιο γνωστό ως Livestrong, ανακοίνωσε ο εμπνευστής του εγχειρήματος, το οποίο ξεκίνησε το 1997 και από τότε συγκέντρωσε περίπου 500 εκατ. δολάρια για άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

Παραιτήθηκε από την προεδρία της Livestrong o Άρμστρονγκ

Όπως ενημέρωσε ο 41χρονος πρώην ποδηλάτης και κατά συρροή παραβάτης, σύμφωνα με το πόρισμα της USADA, η απόφασή του πάρθηκε με σκοπό το ίδρυμα να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο χωρίς να επηρεάζεται από τα προβλήματα του ιδίου με την αθλητική και μη δικαιοσύνη.

Ο Λανς Άρμστρονγκ, ο οποίος δεν λάμβανε μισθό όλα αυτά τα χρόνια από το ίδρυμα, θα παραμείνει στο 15μελές διοικητικό συμβούλιο, ενώ χρέη προέδρου θα ασκεί ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Τζεφ Γκάρβεϊ.

"Αυτός ο οργανισμός, η αποστολή και οι υποστηρικτές του έχουν κερδίσει ένα μέρος της καρδιάς μου. Ως εκ τούτου, λοιπόν, θέλοντας να προστατεύσω το ίδρυμα από τυχόν αρνητικές συνέπειες εξαιτίας των κατηγοριών που αντιμετωπίζω, ολοκληρώνω τη θητεία μου στον προεδρικό θώκο", είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός στο "Associated Press".

Η απόφαση του πάλαι ποτέ κατόχου 7 τίτλων στο Γύρο Γαλλίας πάρθηκε λίγα λεπτά μετά την απόφαση της Nike να τερματίσει τη μεταξύ τους συνεργασία. Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών δήλωσε ότι ο Άρμστρονγκ την "παραπλάνησε" για μία δεκαετία, ενώ υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τη Livestrong.

News 24/7

24MEDIA NETWORK