Άγνωστος ακόμα ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας!

Σχεδόν οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά ακόμα η τριάδα του βάθρου της ποδηλασίας δρόμου ανδρών παραμένει άγνωστη...

Άγνωστος ακόμα ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας!

Ο Αμερικανός Τάιλερ Χάμιλτον είχε τερματίσει πρώτος αλλά η ΔΟΕ τον είχε στο "στόχαστρο" καθώς είχε ενδείξεις ότι έκανε ντόπινγκ αίματος. Η υπόθεση δεν προχώρησε τότε λόγω του ότι το δεύτερο δείγμα του είχε κατά λάθος καταψυχθεί και δεν ήταν δυνατό να εξεταστεί ξανά. Ένα μήνα αργότερα ο Χάμιλτον πιάστηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στο Γύρο της Ισπανίας. Τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό, επέστρεψε και το 2009 πιάστηκε και πάλι ντοπέ, με επακόλουθο να αποκλειστεί για οκτώ χρόνια.

Και ενώ είναι δεδομένο ότι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο θα αφαιρεθεί από τον Χάμιλτον, άγνωστο συνεχίζει να είναι το όνομα του ποδηλάτη που εν τέλει θα γραφτεί στην ιστορία. Στην αναδιανομή των μεταλλίων, επικρατέστερος είναι ο Ρώσος Βιάτσεσλαβ Εκίμοφ, που είχε τερματίσει δεύτερος, ωστόσο φαίνεται ότι και πάλι υπάρχουν κάποια "κολλήματα".

" Ο Οργανισμός κατά του ντόπινγκ των ΗΠΑ μας ενημέρωσε ότι ακόμα εξετάζει το θέμα" ήταν το λακωνικό σχόλιο του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός έχει ήδη πάει το μετάλλιο του από την Αθήνα στα γραφεία της USADA. Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει προσφύγει στην USADA ζητώντας στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει και επίσημα την αναδιανομή των μεταλλίων.

Κάποιο ρόλο στο ότι η υπόθεση έχει κολλήσει ίσως να παίζει το γεγονός ότι ο Εκίμοφ έχει υπάρξει στην ίδια ομάδα τόσο με τον Χάμιλτον όσο και με τον Λανς Άρμστρονγκ...Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2006, έχοντας ήδη δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή του, από τη Σεούλ το 1988 στο ομαδικό πουρσουίτ στην πίστα και από το Σίδνεϊ το 2000 στην ατομική χρονομέτρηση δρόμου.

Η Ομοσπονδία της Ρωσίας μάλιστα, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες προσέφυγε στο CAS το 2006 αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ζητώντας το μετάλλιο.

Για την ιστορία, τρίτος στην Αθήνα είχε τερματίσει ο Αμερικανός Μπόμπι Γιούλιτς και τέταρτος ο Αυστραλός Μάικλ Ρότζερς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK