"Σκιά" στο Γύρο Γαλλίας

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών φέρεται να είναι ο Ρεμί ντε Γκρεγκόριο, ο οποίος μάλιστα λαμβάνει μέρος στο Γύρο της Γαλλίας.

"Σκιά" στο Γύρο Γαλλίας

Ο Γάλλος ποδηλάτης συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο της ομάδας του, η οποία αποφάσισε να τον αποβάλει από το δυναμικό της μέχρι να αποδείξει την αθωότητά του.

"Η καχυποψία γύρω από τον Ρεμί ντε Γκρεγκόριο μας οδήγησε στην αυστηρή και άμεση εφαρμογή των δεοντολογικών κανονισμών της ομάδας μας", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, δύο ακόμη άτομα αγνώστων στοιχείων συνελήφθησαν με την κατηγορία της παροχής απαγορευμένων ουσιών στον Γάλλο αθλητή. Ο ένας στο Μπουργκ εν Μπρες και ο άλλος στη Μασσαλία.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο από το γαλλικό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για έρευνες ντόπινγκ και την αστυνομία της Μασσαλίας. Αν αποδειχθεί η ενοχή του Ντε Γκρεγκόριο, θα πληγεί γι' ακόμη μία φορά το γόητρο της ποδηλασίας (βλ. Κονταδόρ, Άρμστρονγκ κ.ά).

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ομάδας Ιβόν Σανκέ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: "Αν εγώ ή κάποιος άλλος ήταν ενήμερος για το ζήτημα, η παρουσία του Ρεμί στην ομάδα θα τελείωνε την ίδια στιγμή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK