Χάλκινο ο Σπανόπουλος στο Παγκόσμιο εφήβων

Την ανοδική του πορεία επιβεβαίωσε ο Γιάννης Σπανόπουλος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας εφήβων, που διεξάγεται στη Μόσχα.

Χάλκινο ο Σπανόπουλος στο Παγκόσμιο εφήβων

Ο νεαρός ποδηλάτης κατέκτησε την Τετάρτη (17/08) το χάλκινο μετάλλιο στο σκρατς, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις τελευταίες δύο στροφές. Ο Σπανόπουλος διεκδίκησε την πρώτη θέση ως το τέλος, με τον Τσέχο Φράντισεκ Σισρ να βγαίνει στο φινάλε νικητής. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Αρμένιος Μερ Μκρτσιάν.

" Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αυτή η τρίτη θέση μου δίνει την αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές Δημήτρη Γεωργαλή και Λάμπρο Βασιλόπουλο, καθώς και όλους όλοι με βοήθησαν για να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Στόχος μου τώρα είναι να πάρω μέρος σε μεγάλους αγώνες με την εθνική ομάδα των ανδρών και να προσπαθήσω να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Θα δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω όσους με πίστεψαν» δήλωσε ο νεαρός αθλητής μετά την επιτυχία του.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Εθνική στο ομαδικό σπριντ. Οι Στέλιος Αγγελίδης, Δημήτρης Κουτσονικολής και Νίκος Παγώνης πήραν την 5η θέση.

« Οι κόποι του Γιάννη ανταμείφθηκαν. Δουλεύει σκληρά και αυτό βγαίνει στους αγώνες. Και αυτό είναι το μήνυμα για όλα τα παιδιά, να δουλεύουν και η επιτυχίες θα έρθουν. Ο Γιάννης Σπανόπουλος θα μπορούσε να πάρει ακόμη και την πρώτη θέση, όμως κάποια λάθη του στέρησαν το χρυσό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τν επιτυχία, όπως και από την προσπάθεια των παιδιών στο ομαδικό σπριντ. Μην ξεχνάμε ότι δύο από τα τρία παιδιά είναι μόλις 17 ετών. Συνεχίζουμε τη δουλειά και νομίζω ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα είμαστε καλύτεροι» επεσήμανε ο Δημήτρης Γεωργαλής για τις ελληνικές διακρίσεις στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK