Ο Ολυμπιονίκης Hickstead καταρρέει την ώρα του αγώνα

Ο Ολυμπιονίκης Hickstead υπήρξε ο αγαπημένος χιλιάδων φίλων του αθλητισμού που ασχολούνται με τα άλογα, ένα καθαρόαιμο που περνούσε τα εμπόδια με μοναδικό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο έζησε τη ζωή του, έτσι και την έχασε, καθώς κατέρρευσε την ώρα του αγώνα...

Ο Ολυμπιονίκης Hickstead καταρρέει την ώρα του αγώνα

Ήταν ο αγώνας του Έρικ Λαμάζ στη Βερόνα, ο Ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο περνούσε ωραία τα εμπόδια, είχε ρίξει μόλις ένα από τα 13 που πήδηξε, ανάμεσα στα δύο χρωματιστά όμως, σταμάτησε. Μετά από ελάχιστα δεύτερα σωριάστηκε κάτω και άρχισε να χτυπιέται. Τα πόδια του ήταν αυτά που έδειχναν πως η ζωή του έσβηνε. Πολλοί στις κερκίδες δεν άντεξαν, ξέσπασαν σε δάκρυα, η αμηχανία από τη θλίψη σκόρπισε όλον τον κόσμο.

Ο αναβάτης Λαμάζ και ο Τζον Φλαϊσάκερ που είναι και ο ιδιοκτήτης δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν από τους δημοσιογράφους. Ο συνδυασμός του Λαμάζ με τον Hickstead όμως, θεωρείται από τους ειδικούς «μοναδικός συνδυασμός», γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Κι αυτό, επειδή ανάμεσα στον αναβάτη και το άλογο πάντα δημιουργούνται δεσμοί που οι άλλοι απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Όσο για τα αίτια του θανάτου; Πιθανολογείται η αδύναμη καρδιά του αλόγου, καθώς μέσα στον αγώνα αυξάνεται κατά πολύ τα ερυθρά αιμοσφαίρια, πίεση που μπορεί να μην άντεξε. Ασφαλώς, το παγκόσμιο Κύπελλο της Βερόνα ανέβαλε το πρόγραμμά του μετά το τραγικό συμβάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK