Από την Άνδρο στην Κάρπαθο με τη σανίδα του ο Κακλαμανάκης

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε για την προσπάθεια που ξεκινάει σήμερα (21/10/2011), ταξιδεύοντας από την Άνδρο για την Κάρπαθο με τη σανίδα του.

Από την Άνδρο στην Κάρπαθο με τη σανίδα του ο Κακλαμανάκης

Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" για το μήνυμα που θέλει να περάσει μέσα από αυτή την προσπάθεια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Κακλαμανάκη

Για το εγχείρημα που θα κάνει: "Θα φύγω από την Άνδρο να πάω στην Κάρπαθο με τη σανίδα μου και στο μεσοδιάστημα θα σταματήσω σε επτά σταθμούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι σχολεία και θα σταματήσω να μιλήσω στα παιδιά".

Για την προσπάθειά του: "Πρεσβεύω την αξιοπρέπεια της προσπάθειας, ποτέ το αποτέλεσμά μου, αλλά κυρίως τη δυνατότητα να μοιράζομαι την όποια προσπάθειά μου με άλλους ανθρώπους που πλέουν στο ίδιο πέλαγος σκέψης, που τους αρέσει να ταξιδεύουν πάρα πολύ, να γνωρίζουν περισσότερο τον εαυτό τους και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους.

To Αιγαίο ποτέ δεν πρέπει να λες ότι το ξέρεις ούτε ότι το εμπιστεύεσαι, απλά το σέβεσαι. Όπως κάθε θάλασσα στον κόσμο, πόσο μάλλον το Αιγαίο κι εγώ με αυτόν τον βασικό νόμο θα ξεκινήσω. Ξέρω ότι όταν η πρόγνωση είναι 3 με 6, θα βρω από 2 μποφόρ ως 8. Τι να κάνω; Ξεκινάω με αυτά και είμαι έτοιμος για τα πάντα.

Θα είμαι στο νερό 9-9,5 ώρες την ημέρα μέσο όρο. Επτά με οκτώ στο νερό, συν μιάμιση ώρα με σταθμούς και σχολεία, θα μου βγαίνει μιάμιση ώρα παραπάνω κάθε μέρα".

Όσα θα πει στα παιδιά των σχολείων της άγονης γραμμής: "Το μόνο που μπορώ να πω στα παιδιά είναι ότι αξίζει να προσπαθούν, να ονειρεύονται, δικαιούνται να ονειρεύονται και να στοχεύουν και να προσπαθούν γιατί αν τους πάρει κάποιος τα όνειρα δεν μπορούν να στοχεύσουν, να προσπαθήσουν, πόσο μάλλον να πετύχουν. Και ότι αξίζει πραγματικά να επενδύσεις στα απλά πράγματα, στην αγάπη των γύρω σου, σε απλές αξίες, στην αξία που έχει ένα κρύο ποτήρι νερό όταν έχεις κουραστεί πάρα πολύ και έχεις τρέξει και έχεις ιδρώσει και έχεις κουραστεί κι έτσι εκτιμάς τα μικρά πράγματα".

Για τα πράγματα που αισθάνεται πως δεν μπορεί να κάνει ή που θέλει να τολμήσει: "Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας με προκαλεί να κάνω πολύ μεγάλα πράγματα, περισσότερα από παλιά. Το σώμα μου βέβαια δεν με ακολουθεί τόσο, αλλά πιστεύω ψυχικά και εγκεφαλικά είμαι πιο δυνατός από ποτέ και ακριβώς επειδή τώρα είναι η κατάσταση όπως την γνωρίζουμε, αντλώ περισσότερη δύναμη, από τη δύναμη των ανθρώπων. Άλλωστε αυτό είναι και το σύνθημα, η δύναμη της Ελλάδας σημαίνει η δύναμη η δική σας, δεν είναι η δική μου δύναμη που βάζω στο νερό, είναι η ενέργεια των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτή την άλλη Ελλάδα και αυτό με κάνει να ζητώ αυτό που δεν μπορώ...".

Ποιοι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια: "Έχω πάνω από όλα την αμέριστη συμπαράσταση και τη βοήθεια από την οικογένειά μου, την γυναίκα μου. Κατανοούν την τρέλα μου γιατί είναι μια ακρότητα αυτό που πάω να κάνω. Και την όλη ομάδα υποστήριξης, τους ανθρώπους, φίλους κυρίως, που έρχονται με δύο φουσκωτά δίπλα μου να με ακολουθήσουν σε αυτή την τρέλα για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο για την Ελλάδα".

Τι εύχονται στους θαλασσοπόρους: "Δεν έχω κάποια μαγική συνταγή ούτε κάτι να με ακολουθεί. Λένε κάποιες απαγορευμένες εκφράσεις. Δεν θα τις πω. Θα πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ Ελλάδα για όσα μου έχει δώσει και θα προσπαθήσω, αυτό το καταπληκτικό Αιγαίο και την αγάπη του Έλληνα, να τα γυρίσω πίσω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK