Ράλι Αιγαίου: Ευχάριστη έκπληξη ο καιρός

Με ασθενείς ανέμους, αλλά μεγάλα κύματα, εξελίχθηκε η ιστιοδρομία της Τετάρτης για τα σκάφη ORC International που συμμετέχουν στο 49ο Ράλι Αιγαίου.

Ράλι Αιγαίου: Ευχάριστη έκπληξη ο καιρός

Παρόλο που την Τετάρτη όλοι περίμεναν ανέμους ισχυρούς βόρειους, η μικρή έως ελάχιστη ένταση του τοπικού ανέμου σε συνδυασμό με τα τεράστια βουβά κύματα μέσα στον κόλπο των Χανίων ήταν τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετώπισαν τα πληρώματα από τα 32 σκάφη που παίρνουν μέρος στον αγώνα.

Στη μία ιστιοδρομία που ολοκληρώθηκε, τελικά νικητής αναδείχθηκε το σκάφος BOOKER AMITA – MOTION πού πλέον έκλεισε στο ελάχιστο τη βαθμολογική διαφορά του από το πρώτο σκάφος της γενικής που δεν είναι άλλο από το OPTIMUM 3 – ASPIDA. Στην τρίτη θέση της γενικής το σκάφος ACES STATUS, με το νεότερο πλήρωμα και κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μάντη καραδοκεί να κερδίσει τους αντιπάλους του και διεκδικεί θέση στο βάθρο.

Στην κατηγορία ORC CLUB το σκάφος Alter Ego ABS με κυβερνήτη τον Στέλιο Μπόνα, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του, συμμετέχει φέτος για 40ή φορά στον αγώνα, δεν αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους του και ταξιδεύει ολοταχώς προς την κορυφή της κατηγορίας του.

Το βράδυ της Τετάρτης οι τοπικοί παράγοντες οργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν των πληρωμάτων, ώστε να γίνει η απονομή των ιστιοδρομιών που έχουν ολοκληρωθεί έως αυτή τη στιγμή.

Τέλος, την Πέμπτη (19/07) το πρωί τα πληρώματα των σκαφών θα βρεθούν στην εκκίνηση της επόμενης ιστιοδρομίας από τα Χανιά προς τη Μήλο, που σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη, θα είναι συναρπαστική.

Αποτελέσματα ιστιοδρομίας Όρτσα-Πρίμα

Κατηγορία ORC International

1. BOOKER AMITA – MOTION (Δ. Δεληγιάννης – Σ. Καμπουρίδης)

2. ACES – STATUS (Κουρτέσης/Γιανανάκης/Χατζηκυριακάκης)

3. OPTIMUM 3 – ASPIDΑ ( Π. Λίβας – Ν. Λάζος)

Γενική βαθμολογία (μετά από τρεις ιστιοδρομίες)

1. OPTIMUM 3 – ASPIDΑ ( Π. Λίβας – Ν. Λάζος)

2. BOOKER AMITA – MOTION (Δ. Δεληγιάννης – Σ. Καμπουρίδης)

3. ACES – STATUS (Κουρτέσης/Γιανανάκης/Χατζηκυριακάκης)

4. ALSOUMA – ALLIANZ (Θ. Γεωργιάδης)

5. SUGAR (Α. Αθανασίου)

*** Το Contra.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του 49ου Ράλι Αιγαίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK