Το Αιγαίο στις φλόγες

Μικρή αλλά άκρως σημαντική αποδείχθηκε η 3η ιστιοδρομία του 51ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με μεγάλο χορηγό τα ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ, το πρωί της Τετάρτης ανοιχτά της Αστυπάλαιας.

Το Αιγαίο στις φλόγες

Νικητής της ιστιοδρομίας στην αγωνιστική κατηγορία Orc I, αναδείχτηκε το σκάφος HAKUNA MATATA με κυβερνήτη τον Στέφανο Σωτηρίου από τον ναυτικό Όμιλο Βόλου Ανοικτής θαλάσσης και πλήρωμα δέκα άτομα, που αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στον αγώνα.

Τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα της σύντομης ( 25 ναυτικά μίλια ) inshore ιστιοδρομίας με αποτέλεσμα να χάσουν έδαφος αλλά και να μειώσουν τις διαφορές μεταξύ τους.

Έτσι η συνέχεια του Ράλλυ αναμένεται συναρπαστική και η 4η ιστιοδρομία που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης από την Αστυπάλαια στην Ίο συνολικής απόστασης 61 νμ. θα κρίνει πολλά ακόμη κι ως προς την τελική έκβαση του φετινού αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την 3η ιστιοδρομία ανοιχτά της Αστυπάλαιας το Optimum 3 Aspida Saxo-Bank με κυβερνήτες τους Περική Λιβά και Νίκο Λάζο (που είχε μια 1η και μια 2η θέση μέχρι στιγμής) κατέλαβε μόλις την 7η θέση ενώ το Bullet – Skuld με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη πήρε την 5η θέση.

Τέλος δε το Fairytale του Αριστοτέλη Χατζησταματίου επίσης από τον Βόλο τερμάτισε στην 3η θέση αυτής της ιστιοδρομίας και έχει κρατηθεί σταθερά στα σκάφη που είναι στα φετινά φαβορί. Μετά τα αποτελέσματα αυτά όλα πλέον είναι ανοιχτά αφού τα τρία πρώτα σκάφη της γενικής βαθμολογίας στην κλάση ORC βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ της. Σταθερά προηγείται το Optimum 3 Aspida Saxo- Bank αλλά με μόλις μισό βαθμό ποινής ακολουθεί το Bullet ενώ με ανάλογη διαφορά στην 3η θέση βρίσκεται και απειλεί το Fairytale με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK