Τέταρτος στο παγκόσμιο ο Μίτας

Η αυλαία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο (ΙΤΑ) έπεσε με τον τελικό του σκιτ ανδρών. Ο Ευθύμιος Μίτας κατέλαβε την τέταρτη θέση, μένοντας εκτός μεταλλίων για ένα μόνο βαθμό.

Τέταρτος στο παγκόσμιο ο Μίτας

Μετά τον θρίαμβο στην Τουσόν της Αριζόνα και το παγκόσμιο ρεκόρ που τον έφερε στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ευθύμιος Μίτας απέδειξε εκ νέου ότι είναι μαχητής.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Λονάτο βρέθηκε στην έβδομη θέση ισοβαθμώντας με τον Μάρκους Σβένσον από τη Σουηδία και τον Κύπριο Ανδρέα Χάσικο στους 120 βαθμούς. Η έκτη θέση στον τελικό έμελλε να κριθεί σε αγώνα μπαράζ μεταξύ τους.

Ο Μίτας φάνηκε έτοιμος - δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που θα περνούσε την ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία. Με 10 επιτυχίες στο μπαράζ άφησε τους άλλους δύο διεκδικητές εκτός τελικού και μπήκε να διεκδικήσει μια ακόμη καλύτερη θέση.

Η επίδοσή του στον τελικό ήταν άψογη (25/25). Όμως το σκορ του αγώνα (120) τον κράτησε εκτός του βάθρου των μεταλλίων, στην τέταρτη θέση. Ας είναι, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ένας άλλος Έλληνας, ο Γιώργος Αχιλλέως από την Κύπρο.

Το παγκόσμιο κύπελλο στο Λονάτο ήταν ο τελευταίος επίσημος αγώνας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK