"Ο Διαθεσόπουλος είναι η ντροπή της FINA"

Ανατριχιαστικές καταγγελίες για τη δράση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου ως μέλους της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου, κάνει σε συνέντευξή που παραχώρησε ο Ριτς Φόστερ που πρόσφατα αποχώρησε από τη FINA.

"Ο Διαθεσόπουλος είναι η ντροπή της FINA"

Το μέλος της αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της υδατοσφαίρισης στη FINA και έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της αμερικανικής υδατοσφαίρισης/κολύμβησης, χαρακτήρισε "ντροπή της FINA" τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Ο Ριτς Φόστερ κατηγορεί τον πρόεδρο της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας ότι άλλαζε διαιτητές σε αγώνες και τους απειλούσε, ότι δημιουργεί εχθρότητα, ότι είναι τρομερά αγενής και δεν δίστασε να δηλώσει ότι σε άλλα αθλήματα θα τον είχαν αποπέμψει.

Ακολουθεί αυτολεξεί το μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ριτς Φόστερ στην αμερικάνικη ιστοσελίδα "waterpoloplanet.com" και αφορά τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο που "έχει παράξενη ομοιότητα με τον Ντάνι ντε Βίτο".

"Ως μέλος της επιτροπής ορισμού διαιτητών διαπίστωσα απαγορευμένες επιρροές. Σε ένα σημαντικό τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχαμε ορίσει τους διαιτητές που θα σφυρίξουν την επόμενη μέρα. Αργότερα, ένα μέλος της Επιτροπής μου είπε ότι έχουμε πρόβλημα. Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ένα ισχυρό μέλος του Μπιρό της FINA και σύνδεσμος της FINA στην τεχνική επιτροπή άλλαξε σιωπηρά τους διαιτητές που είχαν οριστεί για το παιχνίδι της Ελλάδας. Είναι ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας και έχει παράξενη ομοιότητα με τον Ντανι ντε Βίτο).

Ο άνθρωπος που μου το είπε ήταν πολύ ανήσυχος γιατί ήταν μια προφανής προσπάθεια να εξαπατήσει αλλά φοβόταν να κάνει οτιδήποτε λόγω της υψηλής θέσης του Δημήτρη στη FINA. Του είπα να ξαναβάλει τους διαιτητές που είχαν αρχικά οριστεί. Το έκανε και ο Δημήτρης δεν είπε λέξη γιατί αν διαμαρτυρόταν θα φαινόταν η προσπάθειά του να εξαπατήσει.

Ο Δημήτρης είναι ένα πρόβλημα σε κάθε τουρνουά της FINA και αποτελεί ντροπή για την παγκόσμια ομοσπονδία. Είναι τρομερά αγενής προς το προσωπικό κάθε οργανωτικής επιτροπής και σπάνια παρακολουθεί παιχνίδια που δεν αγωνίζεται η Ελλάδα. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί ως μέλος του Μπιρό της υδατοσφαίρισης είναι ουσιαστικά το "πρόσωπο" της FINA.

Στο FINA Cup της Νέας Ζηλανδίας η ελληνική ομάδα δεν έπαιζε καλά. Μετά από κάθε ήττα καλούσε φωναχτά ένα φτωχό εθελοντή να τον οδηγήσει στο ξενοδοχείο. Κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο φώναζε διαμαρτυρόμενος για τη "συνωμοσία κατά της Ελλάδας". Μετά από μια συγκεκριμένη ήττα πλησίασε μια διαιτητή της φώναξε και της έκανε το σήμα του σταυρού όπως στις κηδείες. Κατήγγειλα την κίνησή του όπως και εκπρόσωποι από τρεις άλλες χώρες αλλά δεν υπήρξε καμία τιμωρία από τη FINA.

Το 2012 στο Σούπερ Φάιναλ του World League ο Δημήτρης ήταν αναστατωμένος που η Ελλάδα έχασε ένα παιχνίδι "κλειδί". Στη συνέχεια φώναζε στους διαιτητές στα αποδυτήρια ότι ήταν υπεύθυνοι για την ήττα και τους άφησε να καταλάβουν ότι η καριέρα τους είχε τελειώσει. Αυτό το κάνει συνεχώς. Ήμουν παρατηρητής σε ένα παιχνίδι της Ελλάδας. Στο ημίχρονο ο Δημήτρης ήρθε σε μένα μπροστά στον κόσμο και φώναζε για τους διαιτητές που ήταν εναντίων της Ελλάδας. Τι είδους εικόνα δίνει η τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης; Έμοιαζε σαν ο Δημήτρης προσπαθούσε να με κάνει να επηρεάσω τους διαιτητές. Διαμαρτυρήθηκα, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Ένας εκπρόσωπος του FINA Μπιρό πρέπει να εκφράζει την ουδετερότητα, ενώ ο Δημήτρης δείχνει ζήλο για το ελληνικό κομμάτι. Η εικόνα της FINA υποφέρει εξαιτίας του.

Τους διαιτητές τους κόβει κρύος ιδρώτας όταν κληρώνονται σε παιχνίδι με την Ελλάδα. Οι περισσότεροι τον περιφρονούν, αλλά φοβούνται και λόγω της θέσης του. Δεν έχει μόνο σημαντική ισχύ στη FINA, αλλά και μεγάλη επιρροή στη LEN.

Στο τέλος της γραφής σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα θα είχε αποπεμφθεί, αλλά παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες η FINA συμπαραστέκεται. Είναι απίστευτη η επανεκλογή του στο Μπιρό ως το 2017. Κάνει απαίσια δουλειά, δημιουργεί εχθρότητα σε όλο τον κόσμο και ανταμείβεται.

Για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να σημειώσω ότι έξω από την πισίνα ο Δημήτρης είναι ένα ευχάριστο άτομο. Είναι πολύ έξυπνος και έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του όταν εμπλέκεται η Ελλάδα".

Εννιά χιλιάδες δολάρια σε τρεις εβδομάδες

Στην ίδια συνέντευξη ο Ριτς Φόστερ αναφέρθηκε και στις αμοιβές που παίρνουν τα μέλη του Μπιρό της FINA μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας στις διάφορες διοργανώσεις όπου δίνουν το παρών στο εξωτερικό.

"Τα μέλη του Μπιρό και οι σύζυγοί τους "πετούν" στην business class και μένουν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Επίσης παίρνουν αποζημίωση 300 δολάρια ημερησίως και άλλα 100 για τη διατροφή τους. Συνήθως βέβαια προσκαλούνται και έτσι σπαταλούν ελάχιστα απο τα δικά τους χρήματα. Επιπλέον έχουν προσωπικό οδηγό. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για τις τρεις εβδομάδες που διήρκεσαν, οι αγώνες πήραν περίπου 9.000 δολάρια ο καθένας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK