Στην κορυφή ο Βαβρίνκα!

Ο Βαβρίνκα έγραψε ιστορία και κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του επικρατώντας με 3-1 (6-3, 6-2, 3-6, 6-3) σετ του Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Με πρόβλημα στη μέση έπαιζε ο Ισπανός πρωταθλητής από το δεύτερο σετ.

Στην κορυφή ο Βαβρίνκα!

Ο Βαβρίνκα παρουσιάστηκε αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έδειξε από την αρχή ότι ο πρώτος τελικός της καριέρας του σε μεγάλο τουρνουά, έπρεπε να συνοδευτεί με νίκη. Ο Έλβετός τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο σετ για να αποδείξει στον Ναδάλ ότι δεν αστειεύεται.

Στο 4ο γκέιμ του δεύτερου σετ όμως (κι ενώ ο Βαβρίνκα είχε το προβάδισμα με 2-1 γκέιμ), ο Ναδάλ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στη μέση. Ο Ισπανός καθυστέρησε περισσότερο από όσο του επιτρεπόταν για να γυρίσει στον αγώνα, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στον Βαβρίνκα. Εν τέλει όταν το παιχνίδι άρχισε ξανά ο Βαβρίνκα αν και έκανε πολλά λάθη, κατάφερε να κάνει το 2-0 στα σετ, αφού ο Ναδάλ έδειχνε ανήμπορος να τρέξει.

Με την πάροδο του χρόνου όμως ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έδειχνε να ξεπερνά το πρόβλημα, γεγονός που του επέτρεψε να πάρει το 3ο σετ με 6-3. Ο Βαβρίνκα συγκεντρώθηκε, περιόρισε τα λάθη του και δεν επέτρεψε στον Ναδάλ να ελπίζει σε κάτι παραπάνω, φτάνοντας στη νίκη μετά την επικράτησή του στο 4ο σετ με 6-3.

Από τη Δευτέρα ο Βαβρίνκα θα βρίσκεται στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας για πρώτη φορά τον συμπατριώτη του Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος υποχωρεί στο Νο8. Ο Ράφα Ναδάλ παραμένει στο Νο1, παρά την ήττα του.

Το LIVE του αγώνα:

10:07
Καλημέρα, θα παρακολουθήσουμε μαζί την εξέλιξη του τελικού των Ανδρών στο Αυστραλιανό Όπεν.
10:08
Ο Ράφα Ναδάλ αντιμετωπίζει τον Στάνισλας Βαβρίνκα για το πρώτο μεγάλο τίτλο της χρονιάς.
10:12
Ο Ναδάλ αγωνίζεται για 19η φορά σε τελικό Grand Slam, διεκδικώντας τον 14ο τίτλο του. Ο Βαβρίνκα στα 28 του χρόνια έχει την πρώτη ευκαιρία του.
10:13
Ό,τι κι αν γίνει σήμερα ο Βαβρίνκα θα γίνει ο Νο1 Ελβετός μετά από 13 χρόνια κυριαρχίας του Ρότζερ Φέντερερ. Θα ανέβει στο Νο3 αν νικήσει και στο Νο5 αν χάσει.
10:16
Ο Ναδάλ θα παραμείνει στο Νο1 χάσει ή κερδίσει. Αν νικήσει θα κατακτήσει τον 14ο τίτλο στα 27 χρόνια του, πιάνοντας τον Πιτ Σάμπρας που το κατάφερε στα 31. Ο ίδιος ο Σάμπρας έφερε το τρόπαιο στο κορτ πριν από είκοσι λεπτά και θα κάνει και την απονομή.
10:21
Λοιπόν ο Ναδάλ είναι 69-10 απέναντι σε παίκτες που παίζουν μπάκχαντ με το ένα χέρι. Οι δέκα νίκες είναι του Φέντερερ. Σκεφτείτε το φόρχαντ στην ευθεία του Ναδάλ το οποίο δούλεψε για να αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς, γιατί το μπάκχαντ με slice δεν έφτανε.
10:23
Οι δύο φιναλίστ βγήκαν από τα αποδυτήρια και κάνουν την είσοδο τους στη Rod Laver Arena. Ο Βαβρίνκα χαμογελάει, ο Ναδάλ όχι ιδιαίτερα.
10:23
Χρειαζόμαστε ένα καλό ξεκίνημα από τον Βαβρίνκα. Είναι πιο ξεκούραστος από τον Ναδάλ, αλλά κάθισε και σκεφτόταν τον τελικό ένα 48ωρο.
10:25
Ο ψευτοΦέντερερ τον οποίο ακολουθεί και ο ίδιος ο Ρότζερ Φέντερερ δεν έχει διάθεση για τένις.
10:27
Ο τελικός θα ξεκινήσει με τον Βαβρίνκα στο σερβίς. Το στρίψιμο νομίσματος το κέρδισε ο Ναδάλ. Απόλυτα φυσιολογική η απόφαση του Ισπανού.
10:31
Ο Μαρκ Γουέμπερ βρίσκεται και απόψε (στη Μελβούρνη) στη Rod Laver Arena. Εξέφρασε το θαυμασμό του για τον επαγγελματισμό των αθλητών του τένις, τη ζωή και την προετοιμασία. Προέβλεψε πως το κοινό θα στηρίξει τον Βαβρίνκα.
10:32

Exarchia/giorgos pir : an kai oi elvetoi den mas ekfrazoun eimaste me to neo aima

10:34
Ξεκίνησε ο τελικός.
10:39
Ναδάλ-Βαβρίνκα 0-1: Καλό ξεκίνημα για τον Ελβετό. Με ένα... μικρό ράλι με 14 μπαλιές ξεκίνησε ο τελικός. Πρώτα με το φόρχαντ μετά με το μπάκχαντ ο Βαβρίνκα κράτησε το γκέιμ του.
10:42
Ναδάλ-Βαβρίνκα 1-1: Love γκέιμ για τον Ισπανό. Ο Ναδάλ δοκίμασε να παίξει ράλι με τον Βαβρίνκα, ο Ελβετός δεν το θέλει αυτό.
10:47
Ναδάλ-Βαβρίνκα 1-2: Υπέροχα πράγματα για τον Βαβρίνκα. Δεν αφήνει τον Ναδάλ να πλησιάσει καν κοντά του. Ένας winner με το φόρχαντ προετοιμάζει το έδαφος για έναν winner με το μπάκχαντ και το γκέιμ είναι δικό του.
10:49
Ναδάλ-Βαβρίνκα 1-3 BREAK : Ένα κακό βολέ από τον Ναδάλ δίνει δύο ευκαιρίες στον Βαβρίνκα για να κάνει το break. Το κατάφερε ο Ελβετός με ένα φόρχαντ-κεραυνό.
10:53
Ναδάλ-Βαβρίνκα 1-4: Ο Ναδάλ δεν μπορεί να μαντέψει που θα πάει το σερβίς του Βαβρίνκα. Με άσο με ταχύτητα 194χλμ/ώρα ο Ελβετός έχει δύο ευκαιρίες. Με ακόμα ένα καλό σερβίς, αδύναμη επιστροφή και τελείωμα στο φιλέ ο Βαβρίνκα βρίσκεται δύο γκέιμ μακριά από το σετ.
10:54
7 winners για τον Βαβρίνκα, 1 για τον Ναδάλ σε 19 λεπτά.
10:59
Ναδάλ-Βαβρίνκα 2-4: Ο Ναδάλ ανοίγει το γήπεδο με το σερβίς, κλείνει τον πόντο με το φόρχαντ για το 30-0. Ακούστηκε το πρώτο vamos απόψε. Ο Βαβρίνκα πήρε τη μπάλα και χτύπησε με το μπάκχαντ στην ευθεία για το 30-30. Ο Βαβρίνκα ελέγχει τον πόντο και καθαρίζει στο φιλέ, με τον προπονητή του (Μάγκνους Νόρμαν) να σφίγγει τη γροθιά. Ευκαιρία για break. Τη χάνει αμέσως. Με ένα δεύτερο μπάκχαντ στην ευθεία δίνει το αβαντάζ στον Ναδάλ. Ο Ισπανός κρατάει το σερβίς του.
11:03
Ναδάλ-Βαβρίνκα 2-5: Δύο καλά σερβίς δίνουν τον πόντο στον Βαβρίνκα στο φιλέ για το 30-0. Μετά άνοιξε το κορτ με το φόρχαντ για τριπλή ευκαιρία (40-0) για το γκέιμ. Εύκολο αβίαστο λάθος στο δεύτερο σερβίς (40-15). Φοβερός winner από τον Ναδάλ με μπάκχαντ (40-30). Με μεγάλο σερβίς ο Βαβρίνκα κρατάει το σερβίς του. Ο ΝΑΔΑΛ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΣΕΤ.
11:03

teo 13 : ante re paixta stanislav pare ekdikisi gia ton federer

11:04
Ο Φέντερερ περίμενε στο τρίτο σετ για να κάνει break στον Ναδάλ.
11:07
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-5: Δεύτερο διπλό λάθος για τον Ναδάλ στο 30-15 υπέρ του. Βγάζει άσο στη συνέχεια (40-15). Και δεύτερο μεγάλο σερβίς. Ο Βαβρίνκα σερβίρει για το πρώτο σετ.
11:13
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6: Ο Ναδάλ βρίσκεται πλέον μαζί μας στον τελικό. Αναγκάστηκε να ρισκάρει με το φόρχαντ και έχει τρεις ευκαιρίες για να πάρει το σετ. Ο Βαβρίνκα σβήνει τη μια με το σερβίς του, σβήνει και τη δεύτερη με το πρώτο σερβίς, σβήνει και την τρίτη. Κοπανιέται από τα νεύρα του ο Ναδάλ. Κακή επιστροφή από τον Ισπανό και ευκαιρία για το σετ ο Ελβετός. Με άσο πήρε το πρώτο σετ. Πανζουρλισμός στο γήπεδο.
11:15
34ο συνεχόμενο κερδισμένο γκέιμ στο σερβίς για τον Βαβρίνκα σε αυτό το τουρνουά. Καλή δουλειά από τον Νόρμαν στην προετοιμασία του Βαβρίνκα.
11:15
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΤ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΒΑΒΡΙΝΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΔΑΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 26-0!
11:19
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 0-1 BREAK: Απίστευτη επιστροφή στο σερβίς του Ναδάλ, σπάει το γκέιμ δίχως να δώσει πόντο στον Ισπανό. Δέχθηκε και παρατήρηση ο Ναδάλ για καθυστέρηση. Ο θείος Τόνι δίνει φανερά οδηγίες στον Ναδάλ. Ντροπή.
11:19

theo episkopi : Megalo tennis paizei mexri twra o vavrinka!!!

11:20

κοκας : Αντε αγορι μου ξυπνα !!! Forza Nadal !!!

11:23
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 0-2: Μετά από 47 λεπτά το πάρτι συνεχίζεται στη Μελβούρνη. Ο Βαβρίνκα είναι επιθετικός και πηγαίνει για να πάρει τον πόντο.
11:28
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 1-2: Με το φόρχαντ ο Ναδάλ κρατάει με δυσκολία το σερβίς του. Στη μέση του γκέιμ έπιασε τη μέση του, δείχνοντας ότι πονάει.
11:28

αλεξανδρος-κερκυρα : μεγαλε σταν το μπακχαντ σου δεν υπαρχει.....

11:29
Ιατρικό τάιμ άουτ για τον Ναδάλ. Πήγε στα αποδυτήρια, έχει τρία λεπτά για να επιστρέψει στον αγώνα.
11:30
Ο Βαβρίνκα διαφωνεί με τον διαιτητή Κάρλος Ράμος. Θέλει να μάθει τι συμβαίνει.
11:30

lestrad : forza nadal?? really?

11:31
Ο Βαβρίνκα ζητάει να μάθει ποιο είναι το ακριβές πρόβλημα με τον Ναδάλ. Είναι εκνευρισμένος. Φαίνεται πως ο διαιτητής ανακοίνωσε τώρα πως έχει τρία λεπτά στη διάθεση του ο Ισπανός.
11:33
Ο αρχιδιαιτητής (συγνώμη για την ανακρίβεια του όρου) ενημερώνει τον Βαβρίνκα πως ο Ναδάλ έχει πρόβλημα στη μέση. Γιουχαΐσματα από το κοινό.
11:34
Ο Βαβρίνκα βγήκε στο κορτ και παριστάνει τον Ναδάλ. Ίσως για πρώτη φορά ο Ναδάλ αποδοκιμάζεται από το κοινό. Το κοινό μάλλον συμφωνεί με τον Βαβρίνκα πως ο Ισπανός ακολουθεί τακτική για να κόψει το ρυθμό.
11:35
Ξεκίνησε ο τελικός ξανά με τον Βαβρίνκα στο σερβίς.
11:36
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 1-3: Love γκέιμ για τον Βαβρίνκα, είναι πολύ σφιγμένος ο Ναδάλ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΟΥ.
11:36

Γιαννης : παριστάνει τον Ναδάλ??και ο Βαβρινκα ειχε ενα προβλημα ..και στην αρχη του ματς εκανε διατασεις

11:37
Έτσι μου φάνηκε Γιάννη, διατάσεις έκανε στο τέλος, έτσι μου φάνηκε.
11:40
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 1-4 BREAK: Κρίμα, χάλασε η ατμόσφαιρα στον τελικό. Ο Ναδάλ δεν φαίνεται να μπορεί να ακολουθήσει. Νέο ιατρικό τάιμ άουτ.
11:43
Ναδάλ-Βαβρίβκα 3-6, 1-5: Ο Ναδάλ κερδίζει τον πόντο με τη βοήθεια του φιλέ, ζητάει συγγνώμη και μειώνει σε 40-15. Με διαγώνιο winner μειώνει σε 40-30, χειροκροτείται από το κοινό. Ισοπαλία και ο Βαβρίνκα βρίσκεται ένα γκέιμ μακριά από το σετ.
11:43

lestrad : opoios exei parakolouthisei ton nadal xerei oti o kaluteros tennistas ston kosmo den exei anagi oute apo taktika kolpa oute apo tricks..

11:44
Ο τελευταίος τενίστας που εγκατέλειψε τελικό Grand Slam ήταν ο Στέφαν Έντμπεργκ το 1990 στο Αυστραλιανό Όπεν.
11:45
Το 2006 εγκατέλειψε η Ενάν τον τελικό με τη Μορεσμό στη Μελβούρνη. Υπέστη μεγάλο κυνηγητό η Βελγίδα.
11:48
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-5: Ο Ναδάλ έσωσε δύο πόντους για το γκέιμ. Εκτός ρυθμού και ο Βαβρίνκα. Συνεχίζεται ο τελικός. Ο Βαβρίνκα έφτασε τους 71 άσους, οκτώ λιγότερους από τον πρώτο στη Μελβούρνη φέτος, Κέβιν Άντερσον.
11:48

fanissp : Ο Βαβρίνκα πραγματικά έχει κάνει το τουρνουά της ζωής του.Ακόμα και με τον λατρεμένο μου Ρότζερ Φέντερερ να έπαιζε τελικό δεν θα είχα πρόβλημα αν το έπαιρνε αυτός.Το αξίζει πραγματικά!

11:49
Πολύ σωστός ό,τι κι αν γίνεται σήμερα.
11:51
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6: Με τον 10ο άσο απόψε ο Βαβρίνκα προηγείται με 30-15. Με δύο winners σφραγίζει το δεύτερο σετ. Δεν έχουμε δει ακόμα τη χειραψία. Νέο ιατρικό τάιμ άουτ.
11:51

Bouk : Οτι και αν συμβεί σήμερα ο Βαρβίνκα να εύχεται να μην ξανάβρει τον Ναδαλ απέναντι του!

11:52
Νομίζω πως ο Ναδάλ αισθάνεται άσχημα που έχει καταστρέψει τον τελικό του Βαβρίνκα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το σπορ βάσει των προβλημάτων υγείας του.
11:53

Christossss : Πόσα Grand Slam εχουνέ περάσει απο την τελευταία φορά που κέρδισε το τρόπαιο παίχτης εκτός των Τζόκοβιτς,Ναδάλ,Φέντερερ;(εκτός του Μάρει το 2012).

11:53

Christossss : Πόσα Grand Slam εχουνέ περάσει απο την τελευταία φορά που κέρδισε το τρόπαιο παίχτης εκτός των Τζόκοβιτς,Ναδάλ,Φέντερερ;(εκτός του Μάρει το 2012).

11:53

Christossss : Πόσα Grand Slam εχουνέ περάσει απο την τελευταία φορά που κέρδισε το τρόπαιο παίχτης εκτός των Τζόκοβιτς,Ναδάλ,Φέντερερ;(εκτός του Μάρει το 2012).

11:53
Το 2009 ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο στο US Open.
11:53

vamosstan : pame stan,1 akoma set kai egrapses istoria.Ginesai meta apo roger,rafa,nole,murray kai del potro o ektos en energeia pou katakta grand slam

11:54

Απόστολος : Το να είσαι ο καλύτερος τενίστας του κόσμου δε σημαίνει απλά να είσαι ν.1 ή να κερδίζεις τους πάντες. Σημαίνει να ξέρεις και να χάνεις. Κι αυτό σήμερα δείχνει πως δεν το γνωρίζει ο Ράφα. Λυπάμαι αφάνταστα και τον συμπαθούσα!

11:57
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 1-0: Ο Ναδάλ κρατάει το σερβίς και αποθεώνεται.
11:57

giannis : diafwnw me ton apostolo pisteuw oti epeidi den stamata kati pou mporouse na to kanei polu eukola einai pou ton kanei na kserei na xanei..

12:00
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 2-0 BREAK: Ο Ναδάλ σπάει το σερβίς του Βαβρίνκα μετά από 38 συνεχόμενα γκέιμ του Ελβετού στο τουρνουά.
12:02
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 3-0: Σαν να έχασε όλη την ενέργεια του ο Βαβρίνκα, εμφανώς αναστατωμένος από ό,τι έχει συμβεί.
12:03

θανος : Ξανάρχχισε τα γουρια του.. κσλό σημάδι αυτό

12:03
Σωστή παρατηρητικότητα
12:08
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 3-1: Ο Ναδάλ βγάζει απίστευτη επιστροφή με το φόρχαντ για το 30-30. Ο Βαβρίνκα κλείνει το γκέιμ με άσο.
12:10
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 4-1: Ο Βαβρίνκα πλέον αναρωτιέται τι γίνεται εκεί έξω. Ο Ναδάλ κινείται καλύτερα, αλλά ο Βαβρίνκα του το δίνει στο πιάτο με τόσα αβίαστα λάθη.
12:10

mitsos : Nomizw mas douleuoune kai oi duo!!

12:14
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 4-2: Ο Βαβρίνκα βασίζεται στο πρώτο σερβίς και μειώνει. Ό,τι κι αν γίνεται με τον Ναδάλ, πρέπει να το τελειώσει το ματς.
12:15
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 5-2: Ένα γκέιμ μακριά από το σετ ο Ναδάλ. Ο Βαβρίνκα έχει προβλήματα με τη συγκέντρωση του.
12:17
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 5-3: Σερβίρει για το σετ ο Ναδάλ. Love γκέιμ για τον Βαβρίνκα με αβίαστα λάθη από πλευράς Ισπανού.
12:23
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3: Διπλή ευκαιρία για τον Βαβρίνκα να πάρει το γκέιμ. Χαμένη η πρώτη με κοντή επιστροφή. Καλό σερβίς από τον Ναδάλ και βρισκόμαστε ξανά στην ισοπαλία. Ο Ναδάλ σέρβιρε για το σετ, αλλά ο Βαβρίνκα βγάζει το winner με το φόρχαντ. Αβαντάζ για τον Ναδάλ με άουτ επιστροφή του Βαβρίνκα. Δεύτερη κακή επιστροφή και ο Ναδάλ παίρνει το σετ.
12:26
Ενάμισι σετ περιμέναμε να εγκαταλείψει ο Ναδάλ. Το ίδιο μάλλον περίμενε και ο Βαβρίνκα. Ο Ναδάλ το παλεύει, ο Βαβρίνκα προσπαθεί να ξαναβρει ρυθμό γιατί πλέον κατάλαβε πως ο αντίπαλος του δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει.
12:26
Ο Ναδάλ έδιωξε τον φυσιοθεραπευτή.
12:28
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 0-1: Love γκέιμ για τον Ελβετό. Φαίνεται ήρεμος, έκανε καλή αρχή. Κόβει με το μάτι τον Ναδάλ σε κάθε ευκαιρία.
12:33
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 1-1: Ο Ναδάλ κρατάει από 15-40 κάτω.
12:39
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 1-2: Ένα μεγάλο σερβίς δίνει τον έλεγχο στον Ναδάλ, εκτελεί ένα μεγάλο φόρχαντ και εξασφαλίζει την ευκαιρία για το γκέιμ, το κλείνει με βολέ στο φιλέ.
12:42
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 2-2:  Ο Ναδάλ εξαπολύει κεραυνό στη βασική γραμμή. Ο Ναδάλ ζητάει να δει τον πόντο. Και έχει δίκιο, ήταν άουτ. Προηγείται με 40-0, χάνει ορισμένα μπάκχαντ και ο Βαβρίνκα του το δίνει με ένα δικό του αβίαστο λάθος με το μπάκχαντ.
12:44
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 2-3: Ο Ναδάλ παίρνει τον πρώτο πόντο, όμως ο Βαβρίνκα βρίσκεται τη λύση στο σερβίς και παίρνει το γκέιμ.
12:47
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 2-4 BREAK: Ο Ελβετός επέστρεψε, το αισθάνεται κοντά του το τρόπαιο.
12:49
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 3-4 BREAK: Love γκέιμ για τον Ναδάλ. Μόλις 18 winners απόψε.
12:54
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 3-5 BREAK: Ο Βαβρίνκα θα σερβίρει για τον τίτλο.

12:56
Ναδάλ-Βαβρίνκα 3-6, 2-6, 6-3, 3-6: Μεγάλο σερβίς, δεύτερο μεγάλο σερβίς, τρίτο μεγάλο σερβίς. Τριπλή ευκαιρία. Ακόμα έναν. Φόρχαντ. Ο ΣΤΑΝΙΣΛΑΣ ΒΑΒΡΙΝΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΟΠΕΝ.
12:57
Σηκώνει τα χέρια, αγκαλιάζει και φιλάει τον Ναδάλ και τον ρωτάει "είσαι ok". Το κεφάλι του Ναδάλ αναπαύεται στον ώμο του Ελβετού.
12:58
Ο Γαλλοελβετός Βαβρίνκα με πολωνική ρίζα βγαίνει από τη σκιά του Ρότζερ Φέντερερ.
12:59
Είναι ο πρώτος νικητής εκτός του Big Four μετά τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο το 2009 στη Νέα Υόρκη.
13:00
Στην 36η συμμετοχή του σε Grand Slam ο 28χρονος Βαβρίνκα πετυχαίνει διάνα. Είναι ο Ελβετός Νο1 πλέον και Νο3 στον κόσμο από τη Δευτέρα. Τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια;
13:01
Κρατάμε το απίστευτο πρώτο σετ. Σερβίς βολέ, υπέροχη τακτική. Και ας μη ξεχνάμε πως κέρδισε το Νο1 και το Νο2 του ταμπλό για να φτάσει στον τίτλο.
13:02
Ώρα για την απονομή.
13:07
Τόση ώρα μιλούν οι χορηγοί και οι άνθρωποι του τουρνουά.
13:07
Από τα χέρια του Πιτ Σάμπρας, του καλύτερου τενίστα που έπαιζε μπάκχαντ με το ένα χέρι, θα πάρει το τρόπαιο ο Βαβρίνκα.
13:08
Χειροκροτείται ο διαιτητής Κάρλος Ράμος που προκάλεσε αυτό τον πανικό. Δεν ενημέρωνε τον Βαβρίνκα για το πρόβλημα του Ναδάλ.
13:09
Αποθεώνεται ο Ναδάλ. Μένει να δούμε τι θα πει.
13:09
Ο Ροντ Λέιβερ τον βγάζει φωτογραφία.
13:10
"Καλησπέρα, συγχαρητήρια στον Στάνλεϊ, το άξιζες εσύ και συγχαρητήρια στην ομάδα σου. Έχουμε καλή σχέση. Κακή τύχη για μένα, το άξιζες όμως".
13:11
Ο Ναδάλ ευχαριστεί τους σπόνσορες και ειδικά τα αυτοκίνητα KIA, τον δικό του σπόνσορα, επαίνεσε τον Κρεγκ Τίλεϊ, χαρακτηρίζοντας τον ως τον καλύτερο διευθυντή τουρνουά.
13:12
Ευχαριστεί την ομάδα που τον βοήθησε να επιστρέψει πίσω. "Ζητώ συγνώμη από το κοινό που τελείωσε έτσι. Προσπάθησα πάρα πολύ. Πέρυσι ήταν δύσκολα για μένα που δεν ήρθα εδώ να παίξω. Σας ευχαριστώ πολύ, το χάρηκα πολύ φέτος. Θα σας ξαναδώ σε 12 μήνες", είπε ο Ναδάλ. Στο σημείο που ζήτησε συγνώμη, δάκρυσε και το κοινό τον αποθέωσε.
13:13
Ο Βαβρίνκα σηκώνει το τρόπαιο.
13:14
"Γεια σε όλους, Ράφα η μέση σου θα γίνει καλά, είναι μεγάλη τιμή να παίζω απέναντι σου", είπε ο Βαβρίνκα.
13:15
Τώρα ευχαριστεί τους χορηγούς "πέρυσι είχα ένα δύσκολο αγώνα, έκλαιγα μετά. Σε ένα χρόνο έγιναν πολλά. Μάλλον ονειρεύομαι πολύ, θα το δούμε αύριο".
13:16
Συμφωνεί με τον Ράφα για τον Τίλεϊ. "Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τον Μάγκνους, τον Σεβ (Λούτι), ανυπομονώ να δω τη γυναίκα μου και την κόρη μου".
13:18
Και τέλος ευχαρίστησε το κοινό. Και με την παραδοσιακή φωτογραφία των νικητών, ολοκληρώνονται οι δύο καλύτερες εβδομάδες στο τένις. Το Αυστραλιανό Όπεν δεν έχει την ιστορία του Γουίμπλεντον, αλλά είναι το καλύτερο Grand Slam σε όλα τα επίπεδα.
13:18
Ο Βαβρίνκα βγάζει φωτογραφίες με τον Σάμπρας και τον Ναδάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK