Ο Τζόκοβιτς "κατάπιε" τον Ναδάλ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε πιο εύκολα απ'ότι κανείς θα περίμενε του Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός (3-0 σετ), προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά και θα διεκδικήσει τον μοναδικό Grand Slam τίτλο που λείπει από την συλλογή του. Πέφτει από τον... θρόνο του μετά από 6 χρόνια ο Ισπανός.

Ο Τζόκοβιτς "κατάπιε" τον Ναδάλ!

Μετά από έξι χρόνια ο "βασιλιάς του χώματος", Ράφαελ Ναδάλ πέφτει από τον θρόνο του. Ο Ισπανός δεν τα κατάφερε στον προημιτελικό με τον Τζόκοβιτς, ο οποίος ήταν εκπληκτικός, επικρατώντας πιο εύκολα απ'ότι κανείς θα περίμενε του "Ράφα" με 3-0 σετ (7-5, 6-3, 6-1).

Ο Σέρβος ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, ανεβάζοντας σε πολλές περιπτώσεις στο φιλέ τον Ναδάλ, ο οποίος δεν μπορούσε να απαντήσει. Τα λάθη ήταν πολλά εκατέρωθεν, με το No1 της παγκόσμιας κατάταξης να παίρνει τελικά το πρώτο σετ μετά από 67 λεπτά αγώνα με 7-5.

Η συνέχεια αποδείχθηκε πιο εύκολη για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος παρά τα εύκολα σφάλματά του και τα παράπονά του στον διαιτητή για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, έκανε το 3-3, 6-3 και έφτασε στο 2-0. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα έχασε τα δύο πρώτα σετ σε αγώνα του Γαλλικού Όπεν.

Το 4-0 του Τζόκοβιτς στο τρίτο σετ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Ναδάλ, ο οποίος συνέχισε τα λάθη, γνωρίζοντας τελικά την ήττα, με αποτέλεσμα μετά από 6 χρόνια να μην είναι πλέον σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Τα σετ: 7-5 (1-0), 6-3 (2-0), 6-1 (3-0).

News 24/7

24MEDIA NETWORK