Γράφει ιστορία η Πενέτα

Η Φλάβια Πενέτα και η Σιμόνα Χάλεπ θα τεθούν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του US Open αφού απέκλεισαν τις Κβίτοβα και Αζαρένκα αντίστοιχα.

Γράφει ιστορία η Πενέτα

Από όλα είχαν οι προημιτελικοί των γυναικών στο US Open. Ανατροπές, ωραίους πόντους μέχρι και διακοπή λόγω βροχής είδαμε. Η Φλάβια Πενέτα και η Σιμόνα Χάλεπ ήταν ωστόσο αυτές που επικράτησαν (αμφότερες με 2-1 σετ) επί των Κβίτοβα και Αζαρένκα αντίστοιχα και προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Μόλις η δεύτερη Ιταλίδα που καταφέρνει να προκριθεί στα ημιτελικά του US Open έγινε η Φλάβια Πενέτα. Στα 33 της χρόνια θα παίξει για δεύτερη φορά σε έναν ημιτελικό ενός Grand Slam αφού απέκλεισε την Κβίτοβα νικώντας με 4-6, 6-4, 6-2.

Για να φτάσει σε αυτή τη νίκη η Πενέτα χρειάστηκε μεγάλα ψυχικά αποθέματα αφού βρέθηκε πίσω στα σετ, βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο δεύτερο αλλά έκανε την ανατροπή και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη. Η Κβίτοβα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε ακόμα και με 5-2 πριν κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο σετ ήταν ανάλογο για την Τσέχα, ωστόσο έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της η Πενέτα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλους της και έφτασε στην ισοφάριση με 6-4. Το τρίτο σετ ήταν μια τυπική διαδικασία με την Πενέτα να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση.

Έτσι, η 33χρονη θα έχει την ευκαιρία (όπως και η Βίντσι στον άλλον ημιτελικό) να γίνει η πρώτη Ιταλίδα που θα φτάσει μέχρι τον τελικό.

Ο άλλος προημιτελικός ανάμεσα στην Σιμόνα Χάλεπ και την Βικτόρια Αζαρένκα κράτησε πολλές ώρες χωρίς να φταίνε οι δύο αθλήτριες αφού ο καιρός τα έκανε μούσκεμα.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ ο αγώνας διεκόπη λόγω έντονης βροχόπτωσης αυτό όμως δεν εμπόδισε την 23χρονη Ρουμάνα να επικρατήσει με 6-3, 4-6, 6-4. Το Νο2 του ταμπλό μπήκε δυνατά στον αγώνα και μέσα σε 42 λεπτά κατέκτησε το πρώτο σετ.

Η Αζαρένκα πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και πίεσε περισσότερο με το σερβίς της κάτι που δυσκόλεψε την Χάλεπ. Η "Βίκα" έκανε το τρίτο και πιο κρίσημο break της στο 10ο game και κατάφερε έτσι να κάνει το 6-4.

Στο τρίτο σετ η Αζαρένκα προηγήθηκε με 2-0, όμως αμέσως μετά τη μείωση σε 2-1 από τη Χάλεπ ο αγώνες διεκόπη για περίπου μιάμιση ώρα. Τελικά, η 23χρονη Ρουμάνα με την επανέναρξη του αγώνα μπήκε καλύτερα στο σετ και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK