O Τσίλιτς "πάτησε" τον Φέντερερ (VIDEO)

Λίγες ώρες μετά τη νίκη του Κέι Νισικόρι επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Μάριν Τσίλιτς θριάμβευσε 3-0 σετ του Ρότζερ Φέντερερ σε μόλις 105 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό του US Open, ο οποίος θα διεξαχθεί την Δευτέρα (8/9).

O Τσίλιτς "πάτησε" τον Φέντερερ (VIDEO)

Ο 26χρονος επικράτησε 6-3, 6-4, 6-4 τον Ελβετό θρύλο και σόκαρε το Arthur Ashe Stadium που πανηγύριζε κάθε λάθος του, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του τελευταίου, χρονικά, Grand Slam.

Το Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε έξι αναμετρήσεις με τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος δεν τα πήγε άσχημα, αλλά έπεσε πάνω σε έναν επιθετικό αντίπαλο (43-28 τα winners) που έπιασε τρομερή απόδοση.

Ως εκ τούτου ο Μάριν Τσίλιτς έγινε ο πρώτος Κροάτης μετά τον προπονητή του Γκόραν Ιβανίσεβιτς που προκρίνεται σε τελικό Grand Slam (σ.σ. ο τελευταίος το είχε πράξει το 2001 στο Wimbledon).

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2005 και τον τελικό Μάρατ Σάφιν-Λέιτον Χιούιτ στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου σε τελικό major δεν συμμετέχει ένας εκ των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

"Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ ότι θα πιάσω τέτοια απόδοση και νομίζω ότι σήμερα πραγματοποίησα την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου. Ήταν μια τρομερή μέρα για μένα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μάριν Τσίλιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK