Αποκλεισμός μετά από επεισοδιακό ματς για Κύργιο

Ο Νικ Κύργιος γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ από τον Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ και αποκλείστηκε από τον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον. Επεισοδιακό το ματς με τον Αυστραλό να σηκώνει θύελλα αντιδράσεων όταν παράτησε το δεύτερο σετ.

Αποκλεισμός μετά από επεισοδιακό ματς για Κύργιο

Τον αποκλεισμό από τον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον γνώρισε ο Νικ Κύργιος (νούμερο 29 της παγκόσμιας κατάταξης), ο οποίος ηττήθηκε από τον Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ (νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης) με 3-1 σετ, 7-5, 6-1, 6-7, 7-6. Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός από το πρώτο κιόλας σετ, με τον Αυστραλό να δυσκολεύει αρκετά τον αντίπαλό του, αλλά τελικά να το χάνει με 7-5.

Στο δεύτερο σετ, ο Κύργιος όντας εκνευρισμένος με κάποιες παρατηρήσεις των διαιτητών και απογοητευμένος από μερικούς χαμένους πόντους, προτίμησε να μην παλέψει καν και να αφήσει τον Γάλλο να το πάρει εύκολα.

Στη συνέχεια όμως επέστρεψε και απάντησε κατακτώντας το τρίτο σετ με δυσκολία στο τάι μπρέικ με 6-7, μεταφέροντας τον εκνευρισμό στον Γκασκέ, ο οποίος έσπασε μέχρι και τη ρακέτα του από το θυμό του.

Η έκβαση του τέταρτου και τελευταίου σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι δύο τενίστες βάδιζαν πόντο πόντο, όμως αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε ήταν ο Γκασκέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα διπλά λάθη στο σερβίς του Αυστραλού τενίστα και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Ο Γκασκέ έχει αγωνιστεί μόνο δύο φορές σε προημιτελική φάση Grand Slam, και ήταν και τις δύο νικητής. Την Τετάρτη (8/7), θα αντιμετωπίσει τον Σταν Βαβρίνκα.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτο: Ο Κύργιος αρνήθηκε να παλέψει το δεύτερο σετ κόντρα στον Γκασκέ

Κίνδυνος βαριάς "καμπάνας" για τον Κύργιο

"Γκρέμισε" το twitter η αντίδραση του Κύργιου

H Σερένα απέκλεισε την Βίνους

News 24/7

24MEDIA NETWORK