Στα ημιτελικά Τζόκοβιτς και Ντελ Πότρο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε το εμπόδιο του Τόμας Μπέρντιχ και προκρίθηκε σε ημιτελική φάση Grand Slam για 13η συνεχή φορά. Αντίπαλός του θα είναι ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Νταβίδ Φερέρ.

Στα ημιτελικά Τζόκοβιτς και Ντελ Πότρο

Σθεναρή αντίσταση πρόβαλε ο Τόμας Μπέρντιχ απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, όμως, αυτή δεν ήταν αρκετή για να ρίξει στο καναβάτσο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ (7-6, 6-4, 6-3) και πέρασε στην ημιτελική φάση του Γουίμπλεντον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σέρβος προκρίθηκε για 13 συνεχή φορά σε ημιτελικά Grand Slam, επίδοση που είχε πετύχει μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος, βέβαια, είχε σταματήσει στις 23 προκρίσεις.

Αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο που ξεπέρασε πρωτίστως τον τραυματισμό του και εν συνεχεία το εμπόδιο του Νταβίδ Φερέρ με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 7-6).

"Πραγματικά ήμουν πολύ κοντά στην αποχώρηση γιατί ένιωσα έντονο πόνο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ο γιατρός μου έδωσε μερικά μαγικά χάπια και στάθηκα ικανός να ολοκληρώσω το ματς. Νομίζω ότι έπαιξα το καλύτερό μου τένις, το καλύτερό μου forehand στο Γουίμπλεντον. Έκαναν μία μεγάλη εμφάνιση και είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο που βρίσκομαι στην παρούσα φάση", δήλωσε μεταξύ άλλων ο νικητής.

Ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο δεν έχει χάσει σετ στο Γουίμπλεντον (όπως και ο Νόβακ Τζόκοβιτς), ενώ έγινε ο 2ος Αργεντινός μετά τον Νταβίδ Ναλμπάντιαν (2002) που προκρίνεται στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης (το στατιστικό αφορά τους άνδρες, από καταβολής Όπεν).

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Νόβακ Τζόκοβιτς (1) - Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (8)

Γέρζι Γιάνοβιτς (24) - Άντι Μάρεϊ (2)

News 24/7

24MEDIA NETWORK