Ο Έλληνας γιος μπογιατζή που υπέταξε τον Ναδάλ (VIDEO)

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον 19χρονο Νικ Κύργιο που υποχρέωσε σε ήττα το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, Ραφαέλ Ναδάλ, και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Γουίμπλεντον.

Ο Έλληνας γιος μπογιατζή που υπέταξε τον Ναδάλ (VIDEO)

Η μεγάλη νίκη του Νικ Κύργιου κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ και η πρόκρισή του στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον έχει στρέψει όλα τα φώτα πάνω στον 19χρονο Ελληνοαυστραλό. Πόσα όμως γνωρίζουμε για τον Νικ;

Ο Νικόλας Ίλμι Κύργιος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1995 στην Καμπέρα της Αυστραλίας. Ο πατέρας του, Γιώργος Κύργιος, είναι μετανάστης πρώτης γενιάς και δούλευε ως μπογιατζής. Η μητέρα του,Νορλάιλα, κατάγεται από την Ινδονησία και είναι μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο ίδιος έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια, τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και την Χαλιμά που είναι ηθοποιός.

Ξεκίνησε το τένις στην ηλικία των έξι. Ιδιαίτερη αγάπη είχε και για το μπάσκετ το οποίο εγκατέλειψε οριστικά στα 14, προκειμένου να αφιερωθεί αποκλειστικά στο τένις.

Σύμφωνα με την μητέρα του "ξεκίνησε το τένις εξαιτίας του Χρήστου (σ.σ. αδερφός του). Στην ουσία ήταν ο βοηθός του, καθώς του μάζευε τις μπάλες. Εγώ όμως τον λυπήθηκα και τον ρώτησα μια μέρα αν ήθελε να δοκιμάσει ο ίδιος να παίξει. Του έδωσα την ρακέτα και... μπαμ! Είχε τρομερά χτυπήματα. Έτσι άρχισα να του ρίχνω περισσότερες μπαλιές. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα".

"Μικρός ήταν στρουμπουλός, γιατί δεν του άρεσε να τρέχει. Επειδή δεν μπορούσε να κυνηγήσει την μπάλα, την χτυπούσε τόσο δυνατά και στις γωνίες έτσι ώστε ο αντίπαλός να μην μπορεί να απαντήσει. Δεν έτρωγε βλακείες, απλά έτρωγε πολύ... Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να αντισταθεί στα ελληνικά και το μαλαισιανά πιάτα;"

Μερικά αξιοσημείωτα για τον Ελληνοαυστραλό:

- Ο Νικ είναι ο πρώτος νεαρός που κέρδισε το νούμερο ένα της κατάταξης σε grand slam μετά από το 2005 και τη νίκη του Ράφαελ Ναδάλ κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στο γαλλικό Open.

- Είναι επίσης ο παίκτης με την χαμηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη (144ος αυτή τη στιγμή) από τον οποίον έχει χάσει ποτέ ο Ναδάλ σε grand slam.

- Αυτή είναι και η πρώτη ήττα του Ισπανού σούπερ σταρ από παίκτη που έχει γεννηθεί μέσα στη δεκαετία του '90.

- Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ με τον Ναδάλ, πέτυχε ένα απίστευτο πόντο με tweener που χαρακτηρίστηκε το χτύπημα της χρονιάς. Δείτε το εδώ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK