Θρίαμβος της Μπαρτολί στον τελικό με τη Λισίτσκι

Η Μαριόν Μπαρτολί εκμεταλλεύθηκε την ανυπαρξία της Ζαμπίνε Λισίτσκι στο πρώτο σετ, επικράτησε 2-0 κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της και έγινε η δεύτερη Γαλλίδα που κερδίζει το Γουίμπλεντον μετά την Αμελί Μορεσμό.

Θρίαμβος της Μπαρτολί στον τελικό με τη Λισίτσκι

Είκοσι εννέα λεπτά χρειάστηκε η Μαριόν Μπαρτολί για να κατακτήσει το πρώτο σετ (με 6-1) στον τελικό του Γουίμπλεντον, καθώς η Ζαμπίνε Λισίτσκι δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την αθλήτρια που είχε αποκλείσει την Σερένα Γουίλιαμς και είχε κάνει τη διαφορά με τις εμφανίσεις της.

Ως εκ τούτου η Γερμανίδα μετέβη στα αποδυτήρια σε μία προσπάθεια για να συνέλθει, όμως, ο καταιγισμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ όπου η Γαλλίδα έφτασε στο σημείο να προηγείται 5-1 στα γκέιμ και 40-15 στο σκορ. Κοινώς είχε δύο Championship points...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει μία παροιμία και η Ζαμπίνε Λισίτσκι την εφάρμοσε κατά γράμμα. Όχι μόνο διατηρήθηκε ζωντανή, αλλά πήρε ακόμα δύο σετ, δίνοντας επιτέλους λίγο ενδιαφέρον στον τελικό του Γουίμπλεντον. Τελικά η Μαριόν Μπαρτολί αφυπνίστηκε προτού πέσει θύμα μίας ιστορικής ανατροπής και επικρατώντας 6-4 (με άσο ο τελευταίος πόντος), κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

"Όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή. Η κατάκτηση του Γουίμπλεντον με έναν άσο δεν υπήρχε ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα", δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τον τελικό η 28χρονη Γαλλίδα.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μαριόν Μπαρτολί κατέκτησε το Γουίμπλεντον χωρίς να χάσει ούτε σετ. Η τελευταία αθλήτρια που πέτυχε κάτι ανάλογο ήταν η Σερένα Γουίλιαμς το 2010.

# Με το ίδιο σκορ (6-4, 6-1) είχε ηττηθεί η Μαριόν Μπαρτολί στον, μέχρι πρότινος, μοναδικό τελικό Grand Slam που συμμετείχε. Το 2007 είχε πέσει θύμα της Βίνους Γουίλιαμς στο Γουίμπλεντον.

# Μετά το τέλος του τελικού η Γαλλίδα θριαμβεύτρια ανέβηκε στις εξέδρες για να αγκαλιάσει τον πατέρα της και την καλή της φίλη Αμελί Μορεσμό, η οποία είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον το 2006.

# Διαιτητής του μεγάλου τελικού ήταν η Εύα Ασδεράκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK