Σημαιοφόρος Σαράποβα

Γυναικεία λάμψη θα έχει η Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας μετά την απόφαση να δοθεί στη Μαρία Σαράποβα η σημαία κατά την παρέλαση των κρατών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Σημαιοφόρος Σαράποβα

Στη σημαιοφόρο της Ρωσικής Ολυμπιακής ομάδας θα στραφούν τα βλέμματα των θεατών που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, αφού δεν θα είναι άλλη από την εντυπωσιακή Μαρία Σαράποβα.

Την είδηση έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τένις που μάλιστα δεν παρέλειψε να συνδέσει την απόφαση αυτή και με αντίστοιχες άλλων χωρών. " Η Ελβετία επέλεξε το Ρότζερ Φέντερερ, ενώ η Ισπανία θα έχει σημαιοφόρο τον Ράφα Ναδάλ. Το τένις είναι πολύ δημοφιλές άθλημα και αξίζει τέτοιας τιμής", είπε.

Η Σαράποβα παράλληλα καταρρίπτει μια παράδοση που ήθελε τους σημαιοφόρους της Ρωσίας να είναι άνδρες στις τελευταίες διοργανώσεις όπως ο παλαιστής "θρύλος" Αλεξάντερ Καρέλιν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Αλεξάντερ Ποπόφ.

" Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρό κορίτσι. Το τένις στη Ρωσία δεν ήταν δημοφιλές άθλημα και αυτό που μας κρατούσε ήταν το όνειρο μιας Ολυμπιάδας" είπε η 25χρονη Σαράποβα.

Για την πρωταθλήτρια του τένις βέβαια η συγκυρία είναι σπουδαία, αφού συνδυάζει την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες με τη θέση της σημαιοφόρου. Το 2004 δεν είχε καταφέρει να προκριθεί, ενώ το 2008 ένας τραυματισμός την κράτησε μακρυά από το Πεκίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK