Νικηφόρα επιστροφή της Χίνγκις

Η κυριαρχία της Μαρτίνα Χίνγκις στο διπλό ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Μετά από έξι χρόνια αποχής από την ενεργό δράση η 32χρονη Ελβετίδα πρώην Νο1 επέστρεψε στην WTA Tour, στο Κάρλσμπαντ της Καλιφόρνια.

Νικηφόρα επιστροφή της Χίνγκις

Με παρτενέρ τη Σλοβάκα Ντανιέλα Χαντούκοβα η Χίνγκις πήρε τη νίκη στον 1ο γύρο του διπλού του τουρνουά με 6-1, 6-1 με αντιπάλους τη Τζούλια Γκέργκες και τη Ντάριγια Γιούρακ.

"Ήταν απίστευτα. Χρειάστηκε μεγάλο θάρρος και πίστη από τη Ντανιέλα να με... τραβήξει από τον τάφο, αλλά είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που έχω μια παρτενέρ σαν και εκείνη. Όλα είναι περισσότερο εύκολα. Ήμουν νευρική μπαίνοντας στο ματς, αλλά ήταν αρκετά καλή και μου έδωσε αυτοπεποίθηση", δήλωσε η Χίνγκις που αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν στον οργανισμό της ανιχνεύθηκαν ίχνη κοκαΐνης.

Η ίδια αρνήθηκε πως έκανε χρήση ναρκωτικών, δέχθηκε τη διετή τιμωρία και αποσύρθηκε. Λίγο αργότερα γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγο της, έναν Γάλλο πρωταθλητή ιππασίας και με την παρότρυνση εκείνου και της μεγάλης αντιπάλου της, Λίντσεϊ Ντάβενπορτ ξεκίνησε να παίζει τένις σε τουρνουά βετεράνων στο διπλό στα Grand Slams.

Πλέον βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγο της και με νέο σύντροφο, έναν Ισπανό επιχειρηματία, έχει προγραμματίσει εμφανίσεις στο διπλό των τουρνουά της WTA και θέλει να παίξει και στο US Open. Δήλωσε πως δεν σκέφτεται το μονό, ωστόσο επειδή είναι ανταγωνιστική δεν θα μείνει μακριά, αν δει πως τα πηγαίνει καλά.

Η εμφάνιση της Χίνγκις επισκίασε την επιστροφή της Βικτόρια Αζαρένκα στην ενεργό δράση. Η Λευκορωσίδα που εγκατέλειψε το Γουίμπλεντον εξαιτίας τραυματισμού μεσούσης του τουρνουά, νίκησε με 6-2, 6-3 τη Φραντσέσκα Σκιαβόνε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK