Ύποπτοι χειραγώγησης 73 αγώνες τένις το 2015

Μεγάλο αποδεικνύεται το πρόβλημα διαφθοράς στο τένις, αφού μόνο το 2015 κρίθηκαν ύποπτοι 73 αγώνες.

Ύποπτοι χειραγώγησης 73 αγώνες τένις το 2015

Έρευνα για 73 αγώνες του 2015 διεξάγεται από τη Μονάδα Διαφάνειας στο Τένις (TIU), μετά από πόρισμα της ESSA, που εξετάζει ύποπτες στοιχηματικές δραστηριότητες.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι μόλις στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους η TIU ενημερώθηκε για 24 ύποπτους αγώνες, την ίδια στιγμή που στο ποδόσφαιρο, η ESSA είχε "σημαδέψει" μόλις 19 αγώνες ποδοσφαίρου για όλο το 2015.

Η ESSA εκδίδει ειδοποιήσεις για ύποπτους στοιχηματισμούς σε νόμιμους bookmakers από όλη την Ευρώπη, όταν εντοπίζεται ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Προ εβδομάδων, η εφημερίδα "Guardian" αποκάλυψε ότι δύο διεθνείς διαιτητές είχαν τιμωρηθεί σιωπηρά και ακόμη τέσσερις αντιμετώπιζαν κίνδυνο ισόβιας αποβολής από το άθλημα με την κατηγορία της δωροληψίας από στοιχηματικά συνδικάτα, με σκοπό να χειραγωγήσουν γεγονότα σε live στοιχηματισμούς.

Τον Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι 16 αθλητές που έχουν βρεθεί στο top 50 της κατάταξης πιθανόν να έχουν συμμετάσχει σε στημένους αγώνες στην περασμένη δεκαετία, ακόμα και σε grand slam.

Την Τετάρτη, ο Ταϊλανδός Τζάτουπορν Ναλαμπούν που συμμετέχει σε διπλά τιμωρήθηκε με 18 μήνες αποκλεισμό για στοιχηματισμό σε άγνωστο αγώνα και άρνηση συνεργασίες με τους ερευνητές της TIU.

News 24/7

24MEDIA NETWORK