Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σταματόπουλος

Σοκ έχει προκαλέσει στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού η είδηση του θανάτου του Γιάννη Σταματόπουλου. Ο 63χρονος αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σταματόπουλος

Ο Γιάννης Σταματόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών παράγοντας του ΣΕΓΑΣ, όντας μάλιστα και εκπρόσωπος του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: "Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στον ΣΕΓΑΣ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου.

Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο".

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Γιάννη Σταματόπουλου εξέδωσε και η ΕΟΕ: "O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου που εκπροσωπούσε τον ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ.

Ο αγαπητός σε όλους Γιάννης Σταματόπουλος με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκπλήρωνε στο ακέραιο τα καθήκοντα του και η συνεισφορά του στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ανεκτίμητη.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη σχολή χημικών μηχανικών του Ε.Μ.Π., ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το μπάσκετ. Το 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών, όπου από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών - Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Την περίοδο 1987 - 1989 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Επέστρεψε στο συμβούλιο το 1997 και παραμένει σε αυτό μέχρι και σήμερα, όπου κατέχει τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου. Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου είναι έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, αλλά και της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού. Παράλληλα, βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ ήταν μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK