Εκρήξεις βομβών και νεκροί στο μαραθώνιο της Βοστώνης

Πάνω από 100 άνθρωποι έπεσαν θύματα δυο εκρήξεων βομβών κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης. Το γενικό νοσοκομείο της πόλης ανακοίνωσε την ύπαρξη 2 νεκρών και 22 τραυματιών, ενώ η εφημερίδα "New York Post" κάνει λόγο για 12 νεκρούς! Δείτε video και φωτογραφίες από τη στιγμή του μακελειού.

Εκρήξεις βομβών και νεκροί στο μαραθώνιο της Βοστώνης

Όπως μεταδίδει το "Reuters" οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο σημείο του τερματισμού (στις 14:50 τοπική ώρα) όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν το μαραθώνιο.

Το νοσοκομείο της Βοστώνης επιβεβαιώνει την ύπαρξη 3 νεκρών, ένας εκ των οποίων είναι ένα 8χρονο αγοράκι. Τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 110 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 8 παιδιά.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι πολλοί παρευρισκόμενοι έχασαν τα άκρα τους, ενώ αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τζάμια καταστημάτων που έσπασαν. Μία τρίτη βόμβα, εξάλλου, εξουδετερώθηκε σε βιβλιοθήκη κοντά στο σημείο με ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς της αστυνομίας. Τρεις ακόμη βόμβες που δεν εξερράγησαν, βρέθηκαν σε άλλα σημεία της περιοχής.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στο ξενοδοχείο Lenox και η δεύτερη 10 ή 15 δευτερόλεπτα αργότερα. Δημοσιογράφος ανέφερε ότι το ωστικό κύμα μπορούσε να γίνει αντιληπτό αρκετά τετράγωνα μακριά.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου 4 ώρες μετά την έναρξη του μαραθωνίου σε ένα χρονικό σημείο όπου οι πιο γνωστοί αθλητές είχαν τερματίσει, αλλά αρκετοί ερασιτέχνες έτρεχαν ακόμα.

Μαραθωνοδρόμοι που τερμάτισαν, έσπευσαν να μεταβούν στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα για τους σοβαρά τραυματισμένους.

Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και στη Νέα Υόρκη. Φυσικά ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο Μπάρακ Ομπάμα, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από το NHL, αναβλήθηκε το παιχνίδι χόκεϊ επί πάγου μεταξύ των Μπρούινς και των Οτάβα Σενέιτορς αφενός σε ένδειξη πένθους αφετέρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες

Ανάμεσα στους αρκετούς Έλληνες συμμετέχοντες βρίσκονταν οι Δημήτρης Ανδριόπουλος (μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ), Νίκος Πολλιάς (πρωταθλητής και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μαραθώνιο), Σπύρος Ζαγάρης (πρώην δήμαρχος Μαραθώνα) και Στέλιος Κυριακίδης (μέλος οργανωτικής επιτροπής μαραθωνίου).

Με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις και η ελληνική αθλητική κοινότητα, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, με tweet του οποίου ξεκαθαρίζεται ότι οι Έλληνες συμμετέχοντες είναι καλά στην υγεία τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK